Storing digitale tv Ziggo in Enkhuizen en Hoorn verwacht

ziggoTelevisiekijkers die via het digitale pakket van Ziggo in Enkhuizen en Hoorn televisie kijken lopen de kans vanaf 8 juli met storingen te maken te krijgen van de zenders RTL4, RTL5, SBS6 en RTL7. Dit bericht het Noord-Hollands Dagblad.

Volgens woordvoerder Frans van Bergen van Agentschap Telecom wordt de storing veroorzaakt door het inschakelen van nieuwe Digitenne-zenders in beide plaatsen. Andere gemeenten in deze regio zullen geen last ondervinden omdat daar de zendcapaciteit niet wordt uitgebreid.

Een eventuele storing is volgens Van Bergen eenvoudig op te lossen door andere kabeltjes, met een hogere afschermingswaarde tussen de tv en de kabelaansluiting te gebruiken. ,,Die kosten een paar euro. Smartphones, digitale radio, wifi-netwerken, digitale televisie zorgen voor een steeds zwaardere belasting van draadloze communicatietoepassingen. Dat botst met de zenderuitbreiding, maar met betere kabeltjes is dat op te lossen”, zegt Van Bergen. Deze snoertjes met het keurmerk ‘Kabel Keur’ zijn te koop bij elektronicazaken en bouwmarkten. 

Het aanzetten van extra Digitenne-zenders in Roosendaal leverde eerder deze maand een hoop klachten op. Ziggo heeft hier aangegeven de gedupeerde kijkers tegemoet te komen.