Streamingdienst Netflix heeft bijna 140 miljoen abonnees

Netflix had eind 2018 bijna 140 miljoen abonnees. Dit blijkt uit cijfers die de streamingdienst donderdag bekend maakte.

Richting de 150 miljoen

In het laatste kwartaal van 2018 schreef de dienst 9 miljoen nieuwe abonnees bij. De dienst verwacht het komende kwartaal weer 9 miljoen nieuwe abonnees binnen te halen waarmee de dienst richting de 150 miljoen abonnees gaat groeien.

Abonneeprijs

Netflix maakte begin deze week bekend de abonneeprijs in de Verenigde Staten met 18% te verhogen van $11 naar $13 per maand voor het populairste abonnement. Het is overigens nog niet bekend of deze prijsverhoging ook buiten de Verenigde Staten wordt doorgevoerd.

Aanbod

Overigens worden liefhebbers van Star Trek vandaag verwend door de streamingdienst. De eerste aflevering van het tweede seizoen van Star Trek Discovery is vanaf vandaag te zien. Elke vrijdag zal er een nieuwe aflevering worden toegevoegd. In de Verenigde Staten wordt de serie uitgezonden door CBS.

De streamingdienst heeft nog meer in petto voor de Star Trek-liefhebbers. Er komt ook een serie waarin Patrick Stewart zijn rol van Captain Jean-Luc Picard weer oppakt.

Video: