Streekomroep voor regio Rivierenland in de maak

Buren, Culemborg, Neerijnen, Geldermalsen, Lingewaal, Leerdam, Vianen en Zederik staan achter de plannen voor een nieuwe streekomroep. De acht gemeenten staan positief tegenover de fusie van de lokale omroepen tot één streekomroep.

RTV Betuwe en SRC

De bestaande lokale omroep RTV Betuwe en SRC gaan per 1 januari 2019 samen verder onder de naam Stichting Publieke Omroep Buren, Culemborg, Vijfheerenlanden, West Betuwe (SPO-BCVW).

Nu is SRC de lokale omroep voor Culemborg en Vianen en RTV Betuwe voor Geldermalsen, Buren en Neerijnen. Met het oog op de vorming van de nieuwe gemeente West Betuwe komend jaar is het bereik uitgebreid met Lingewaal. De nieuwe omroep zal gaan uitzenden vanuit de SRC-studio in Culemborg.

Lekwaal

De gemeenten Leerdam, Lingewaal en Zederik hebben momenteel geen lokale omroep. De lokale omroep Lekwaal media stopte vorig jaar oktober haar uitzendingen. Overigens zullen de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik vanaf 1 januari 2019 samengaan in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.

Achter de plannen

De acht gemeenten zijn positief over de te vormen streekomroep SPO-BCVW. De nieuwe streekomroep bedient het complete gebied tussen Buren in het oosten en Zederik in het westen. Burgemeester Loes van Ruijven, voorzitter van het bestuurlijk overleg, licht toe in een persbericht: ,,Met de fusie tussen SRC en RTV Betuwe ontstaat een professionele, toekomstbestendige omroep. Ze bedient de hele regio. Dat is van groot belang voor alle betrokken gemeenten. De fusie kan op onze steun rekenen.