Sublime FM gaat adverteren op publieke radiozenders

De commerciële radiozender Sublime FM gaat adverteren via de STER op de publieke radiozenders. De radiozender zegt de eerste commerciële radiozender te zijn die commercials gaat uitzenden op de publieke radiozenders.

Nieuwe mogelijkheden

Sinds begin dit jaar biedt de STER commerciële radiozenders de mogelijkheid om commercials bij de Publieke Omroep uit te zenden. Sky Radio en QMusic hebben al van deze mogelijkheid gebruik gemaakt door commercials uit te zenden op de publieke televisiezenders. Sublime FM zegt nu als eerste commerciële radiozender op de publieke radio te gaan adverteren.

Afgewezen

De radiozender wilde eerst adverteren met hun ‘Vlieg met Sublime FM naar de meest bijzondere concerten en festivals ter wereld’ -campagne. “Helaas werd deze spot op het laatste moment door de STER geweigerd.”, aldus de radiozender in een persbericht. Sublime FM gaat nu met een algemene spot adverteren, en hoopt met deze campagne de naamsbekendheid te vergroten.

De spot van Sublime FM was maandagavond al te horen bij NPO 3FM.

BNR Nieuwsradio

Ook BNR Nieuwsradio heeft al aangegeven gebruik te gaan maken van de mogelijkheid om te adverteren bij de publieke omroep. BNR heeft in het verleden al diverse keren tevergeefs geprobeerd om spotjes uit te zenden bij de publieke radiozenders. BNR Nieuwsradio overwoog toen juridische stappen te nemen tegen Ster.

Bay & Air

De radiozender heeft overigens wel een spot uitgezonden op NPO Radio 1 onder de titel van vliegtuigmaatschappij “Bay & Air”. Daardoor was de radiozender de eerste commerciële radiozender die adverteerde bij de publieke radio. De spot werd al snel van de publieke nieuwszender gehaald.