Super FM wil nieuwe lokalo Rijswijk worden

lokaleomroepSuper FM heeft de ambitie om de nieuwe lokale omroep voor de Zuid-Hollandse gemeente Rijswijk te worden. Dit heeft de radiozender aangekondigd in een persbericht.

De uitzendlicentie in Rijswijk is inmiddels 25 jaar in handen van de Stichting Lokale Omroep Rijswijk (SOR). Volgens Super FM is het tijd voor een nieuwe start. “Super FM heeft in december nog geprobeerd om in contact te komen met het bestuur van de SOR om eventueel te kijken of wij samen de boel waar nodig recht konden trekken. Maar helaas er is niet eens de moeite gedaan om onze handreiking te beantwoorden. Hierdoor zijn wij gesterkt in onze visie dat Super FM het op eigen kracht moet doen. “, aldus de omroep in een persbericht.

Super FM wil ook gaan samenwerken met de regionale omroep Omroep West. Hiervoor zijn er volgens Super FM al kennismakingsgesprekken gevoerd. Via Internet zijn er al testuitzendingen gestart van Super FM. 

De aanwijzing voor de lokale omroep in het verzorgingsgebied van de gemeente Rijswijk moet in 2015 opnieuw worden beoordeeld. De aanvraag van Super FM is inmiddels verzonden aan de gemeente Rijswijk.

Omroep Rijswijk
Eind vorig jaar kwam de huidige lokale omroep van Rijswijk in het nieuws door de slechte financiĆ«le situatie van de omroep die was ontstaan door frauduleus handelen van de penningsmeester, In de gemeente zijn diverse acties op touw gezet om de omroep er weer financieel bovenop te helpen.