‘Super Sunday’ op Eurosport 1: 14 uur live sport

Vandaag, zondag 3 april, heeft sportzender Eurosport 1 omgedoopt in ‘Super Sunday’. De sportzender pakt uit met meer dan 14 uur non-stop live verslag van onder meer de Marathon van Parijs, de FIA WTCC in Le Castellet, het WK Superbike in Aragón, de Ronde van Vlaanderen en de MotoGP – Grand Prix van Argentinië.

Marathon van Parijs

Om 08:30 uur gaat Super Sunday van start met de Marathon van Parijs. Ivo van Haaren en langeafstandsloper Michel Butter leiden de kijker over 42 kilometer en 195 meter van de Champs-Elysées, via onder meer de Place de la Concorde en de Place de la Bastille, naar de finish in Porte Dauphine.

FIA WTCC in Le Castellet

Om 12:00 en 17:00 uur trappen Tom Coronel en consorten het WTCC seizoen af op het 3,8 kilometer tellende Circuit Paul Ricard in het Franse Le Castellet. De coureurs rijden in tot ware racemonsters omgebouwde ‘traditionele’ toerwagens. Peter Baert doet verslag van de races – die beide live te zien zijn op Eurosport 1.

WK Superbike in Aragón

Om 13:00 uur starten de Superbike coureurs hun motoren voor de tweede race in derde ronde van het WK Superbike, in het Spaanse Aragón. Leider in het klassement is regerend wereldkampioen Jonathan Rea uit Groot-Brittannië; Nederlander Michael van der Mark staat verrassend derde. Commentator van dienst: Frank Weeink.

Ronde van Vlaanderen

Om 14:00 uur start op ‘home of cycling’ Eurosport 1 de live verslaggeving van alweer de derde Klassieker van wielerseizoen 2016: de Ronde van Vlaanderen. Jeroen Vanbelleghem en Michael Boogerd doen verslag van deze 100ste editie, die 255 kilometer telt (waarvan 19 over kasseien, deel stijl heuvelop) en 18 hellingen.

MotoGP – GP van Argentinië

Om 21:00 uur bereikt Super Sunday haar kookpunt met de MotoGP Grand Prix van Argentinië. Commentatoren Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh doen live verslag. Het hele weekend zijn tevens ook alle trainingen en kwalificaties live te volgen op Eurosport 1 – ook die van support series Moto2 en Moto3.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.