Supporters voetbalclub ADO Den Haag boos op Omroep West

Supporters van de voetbalvereniging ADO Den Haag zijn boos op de regionale omroep Omroep West. De supporters zijn ontevreden op de manier waarop de regionale omroep verslag deed van de actie tegen de stakingen van de politie.

Politiestaking

Door een politiestaking kon de wedstrijd tussen ADO Den Haag en PSV afgelopen zaterdag niet doorgaan. De politie voert actie voor een betere CAO en was niet inzetbaar bij de voetbalwedstrijd tussen ADO Den Haag en PSV. Hierdoor werd de wedstrijd zaterdagavond afgelast en wordt deze wedstrijd aanstaande dinsdag ingehaald.

Fanborrel

Honderden ADO-supporters verzamelden zich zaterdagavond in Den Haag voor een ‘fanborrel’ en een wandeling door de stad. Hierop verschenen ook flink wat politieagenten en ME-busjes, die de voetbalfans volgden, maar grote incidenten bleven uit. Wel zouden er er antisemitische leuzen zijn geroepen. De politie heeft hiervoor één supporter vandaag aangehouden.

Boos op Omroep West

Jacco van Leeuwen, de voorzitter van de supportersvereniging van ADO Den Haag, weigerde zaterdag voor de camera van de regionale omroep TV West te verschijnen, aldus de lokale radiozender Den Haag FM vandaag. Van Leeuwen was niet tevreden over de toon van de verslaggeving rond de aankondiging van de actie ‘Wij geen wedstrijd, hun geen staking’ van de ADO-supporters: “Oude beelden van rellen van jaren geleden laten zien, dat slaat helemaal nergens op”, zei Van Leeuwen boos. “We doen er alles aan om de jongens in het gareel te houden.”, aldus van Leeuwen

Onno Hansum

Het is niet de eerste keer dat supporters van ADO Den Haag in onmin leven met de regionale omroep Omroep West. Begin dit jaar waren de supporters boos op verslaggever Onno Hansum van Radio West. De voetbalfans vonden de ADO-watcher van de regionale omroep “structureel negatief” te zijn over de club en noemen hem
daarom ‘El Negativo’.

Eén reactie

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.