(C) Mediamagazine

T-Mobile Nederland neemt provider Tele2 over

T-Mobile neemt Tele2 over om zo een geïntegreerde telecomaanbieder in de Nederlandse markt te worden.

Machtsblok

“Onder de vlag van T-Mobile gaat de nieuwe entiteit het opnemen tegen het machtsblok van KPN en Vodafone-Ziggo. De overname van Tele2 is onderdeel van de lange termijn investeringsvisie van Deutsche Telekom. Het doel van die visie is om T-Mobile in Nederland nog succesvoller te maken en de Nederlandse telecommunicatiemarkt verder open te breken.”, aldus T-Mobile in een persbericht.

Schaalvoordelen

Het nieuwe T-Mobile beschikt over schaalvoordelen, meer spectrum en meer financiële middelen. “Hiermee kan op betere wijze de concurrentie worden aangegaan met het machtsblok dat klanten in haar greep houdt met bundels voor vast en mobiel. Hiermee creëren ze hoge drempels voor klanten om over te stappen, terwijl de prijzen voor vaste diensten jaarlijks worden verhoogd.”, aldus de provider.

Overname

De overname behelst 100 procent van de aandelen Tele2 Netherlands Holding BV en haar dochterondernemingen door T-Mobile Netherlands Holding BV. Tele2 Sverige AB, de huidige aandeelhouder van Tele2 Netherlands Holding NV, wordt op haar beurt voor 25% procent aandeelhouder van T-Mobile Netherlands Holding BV.

Goedkeuring

Deutsche Telekom blijft eigenaar van 75% procent van de aandelen T-Mobile Netherlands Holding BV. De voorgenomen transactie is in afwachting van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.