(C) Mediamagazine

T-Mobile start dit jaar met uitrol 5G-netwerk in Den Haag

In Den Haag wordt dit jaar al een start gemaakt met de uitrol van een 5G-netwerk door T-Mobile. In Den Haag is ook het hoofdkantoor gevestigd van T-Mobile.

‘Smart City’

Den Haag wil een ‘Smart City’ worden en daarbij is een 5G-netwerk noodzakelijk. In een Smart City worden nieuwe, digitale toepassingen ingezet om overheid en burgers te ondersteunen. De introductie van 5G speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Smart Cities. Naast hogere snelheden van het mobiele datanetwerk, zorgt 5G ook voor de mogelijkheid veel meer apparaten gelijktijdig aan te sluiten op een netwerk. Daarnaast is het betrouwbaarder dan 4G.

Innovatie

Door de stad Den Haag uit te rusten met goede connectiviteit kan de gemeente verder innoveren op het gebied van veiligheid, mobiliteit en het gebruik van de openbare ruimte. Hierin staat het oplossen van maatschappelijke vraagstukken centraal, zodat de stad veiliger, efficiënter en duurzamer wordt. Vooruitlopend op de uitrol van 5G gaan T-Mobile en de gemeente Den Haag samen werken in verschillende 5G-pilots in de stad.

T-Mobile levert de connectiviteit voor dit grootschalige 5G-experiment. In 2020 is 5G in Den Haag werkelijkheid. Doordat 5G zowel een landelijk als internationaal karakter heeft, zijn ook het Rijk en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) betrokken bij deze pilots.

Glasvezel

Eerder al kondige T-Mobile aan een glasvezelnetwerk uit te gaan rollen in de Residentie.