Team FM en Gigant FM verliezen landelijke DAB+-dekking

De regionale commerciële radiozenders Team FM en Gigant FM zijn per vandaag niet meer landelijk via de digitale ether te ontvangen (DAB+).

MTVNL

De radiozenders hadden eerder al aangegeven dat de landelijke verspreiding via DAB+ van tijdelijke aard was. Beide radiozenders maken gebruik van het DAB+-netwerk van de commerciële aanbieder MTVNL. Deze aanbieder heeft verschillende regionale DAB-kanalen in haar bezit waarmee tezamen een landelijk netwerk gevormd kan worden.

Regionalisatie

Tot op heden werd in vrijwel heel Nederland hetzelfde aanbod uitgezonden via het netwerk van MTVNL. De aanbieder heeft nu het bereik van de radiozenders Team FM en Gigant FM teruggebracht tot hun eigen doelgebied: de regio Drenthe. Aldaar zijn Team FM en Gigant FM te ontvangen via kanaal 7C. De rest van Nederland is aangewezen op het beluisteren van de radiozenders via Internet. In de regio Eindhoven is via het netwerk van MTVNL de radiozender JND Radio te horen op kanaal 9C. Daar wordt vanaf juli de radiozender Radio Mexico aan toegevoegd.

In de rest van Nederland zijn via het netwerk van MTVNL de radiozenders Radio JND, Efteling Kids Radio, NH Radio, Omroep West, Hotradio Hits en Groot Nieuws Radio te horen. Binnenkort starten via dit netwerk ook de uitzendingen van Xtra Dance en Xtra 24/7. De verwachting is dat het aanbod van MTVNL in de toekomst verder geregionaliseerd gaat worden.

2 reacties

  1. Efteling Radio is dus niet meer te ontvangen in Emmen en Eindhoven. Ik dacht dat deze zender en misschien ook andere semi-landelijk te ontvangen zou zijn via MTVNL

  2. Dat netwerk was al niet landelijk: in grote delen van het land zijn de MTV-zenders niet te ontvangen, de dekking is nog verre van 100%.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.