Telenet volledig eigenaar van tv-zenders Vier, Vijf en Zes en Woestijnvis

De Belgische kabelaar Telenet neemt De Vijver Media volledig over. Het telecom- en mediabedrijf wordt door de overname de enige eigenaar van de tv-zenders Vier, Vijf en Zes en van het productiehuis Woestijnvis.

Aandeel

Telenet had sinds 2014 al de helft van de aandelen van De Vijver Media in handen. 30 procent zat bij Mediahuis, de krantengroep die onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad en in Nederland de Telegraaf uitgeeft. De overige 20 procent van de aandelen was in handen van Woestijnvis-oprichters Wouter Vandenhaute en Erik Watté.

Interesse

Het was al langer bekend dat Telenet aasde op een groter belang in De Vijver Media. Het telecombedrijf geeft als reden voor de overname dat het sneller wil kunnen inspelen op de veranderingen in de televisiemarkt.

Concurrentie

In de concurrentie met bijvoorbeeld Netflix is het voor Porter belangrijk dat hij de hele keten van een televisie­productie in handen heeft. Nu al lanceert de kabelaar prestigieuze reeksen zoals “Chaussée d’amour” of “De dag” eerst op zijn eigen decoder in Play of Play More, alvorens ze op de reguliere kanalen los te laten. In de toekomst zouden zulke reeksen geïntegreerd kunnen worden in een digitaal luik met een bijhorende advertentiestrategie.

“Connected entertainment’ strategie”

“We zijn verheugd deze volgende stap te kunnen zetten in onze ‘connected entertainment’ strategie. Als eigenaar van een sterk lokaal verankerd productiehuis en een aantal bloeiende commerciële zenders kan Telenet vaart maken met het realiseren van nieuwe kijkervaringen en inspelen op nieuwe manieren waarop media geconsumeerd worden. Tegelijkertijd zal het ons toelaten nog meer en sneller in te zetten op innovatie. “,aldus John Porter, CEO Telenet in een persbericht.