Televisiedebatten Tweede Kamerverkiezingen live op televisie en radio

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag zijn er nog twee grote debatten. Deze debatten zijn live te volgen op televisie en radio.

EenVandaag

Vanavond, maandag 13 maart, kruisen Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV) elkaar een half uur lang de politieke degens in het debat van EenVandaag (AVROTROS). De presentatie is in handen van Pieter Jan Hagens. De uitzending is live te volgen op NPO 1 vanaf 18.18 uur. NPO Radio 1 zendt het debat live uit tussen 18.15 en 19.00 uur.

Het Debat

Op dinsdag 14 maart, aan de vooravond van de verkiezingen, gaan de lijsttrekkers nog een laatste keer met elkaar in debat in het programma NOS Nederland Kiest, Het Debat. Rob Trip presenteert de uitzending vanuit de Statenpassage in het gebouw van de Tweede Kamer.

Deelnemers zijn de 14 grootste partijen op basis van de Peilingwijzer van 1 februari en van de huidige zetelverdeling in de  Tweede Kamer. De zes kleinere partijen debatteren in drietallen. De lijsttrekkers van de acht grotere partijen gaan 1-op-1 met elkaar in discussie.

Live

Het debat is vanaf 20.30 uur te zien op NPO 1. Dit NOS-slotdebat is ook live te volgen op NPO Radio 1 tussen 20.30 en 22.00 uur, inclusief een nabeschouwing in de radiostudio onder leiding van presentator Renze Klamer (EO). NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Tweets: