Televisieserie Angry Birds van start op Cartoon Network

Cartoon Network start vanavond met uitzenden van nieuwe afleveringen van de animatieserie ‘Angry Birds’. De serie is gebaseerd op het populaire spelletje op de computer, smartphone en tablet.

Spel

In het computer Angry Birds nemen spelers controle over een zwerm vogels die proberen eieren terug te krijgen, die zijn gestolen door een groep groene varkens. Bij elk spelniveau zijn de varkens beschermd door een constructie van wisselende materialen. Het doel van de spellen is alle varkens te vernietigen. In hogere niveaus van een spel zijn er explosieve kratten en rotsen te vinden. Deze materialen kunnen door de vogels worden gebruikt om moeilijk te vernietigen varkens te bereiken.

Televisieserie

Cartoon Network heeft op basis van het populaire spel een animatieserie gemaakt. In de 11 minuten durende afleveringen van de serie volgt Cartoon Network vogel Red en zijn dappere gevederde lotgenoten op een eiland.

Ziggo

De kinderzender is te zien bij vrijwel alle (digitale) televisieaanbieders. Bij Ziggo is de zender te vinden op kanaal 307. Aangezien Cartoon Network, samen met tien andere kinderzenders, Zender van de Maand is, kan gedurende de maand augustus Cartoon Network door alle abonnees van Ziggo met de digitale televisie worden gekeken naar de serie.

KPN

Bij KPN is de kinderzender te vinden op kanaal 60 via de dienst Interactieve Televisie en bij kabelaar Delta via kanaal 250.

Elke werkdag

Angry Birds is vanaf vandaag, maandag 7 augustus, elke doordeweekse dag om 18:00 uur te zien op Cartoon Network.