Televisiezender Enjoy.tv staakt uitzendingen

Enjoy.tv is opgehouden te bestaan. De zender van Gerard Ardesch en Jur Bron staakte op 1 juli jongstleden zonder enige aankondiging haar uitzendingen.

Joyne

De televisiezender Enjoy.tv was tot 1 juli gratis te ontvangen als ’testkanaal’ van aanbieder Joyne via de Eutelsat 9B-satelliet en bestond sinds oktober 2017. De televisiezender zond van medio september 2017 tot 7 november 2017 van 00 tot 12 uur uit (gecodeerd alleen voor Joyne abonnees). De televisiezender zond van 7 november 2017 tot 17 april 2018 van 00 tot 18 uur uit (gecodeerd alleen voor Joyne abonnees) en was sinds 17 april 2018 24 per dag free to air te ontvangen. Op 1 juli ging de stekker uit de zender.

Landschapsbeelden

Enjoy.tv zond landschapsbeelden uit met klassieke muziek. De landschappen waren zowel afkomst uit Nederland als elders in Europa. De bedoeling was Enjoy.tv ook elders distributie te geven, maar dit plan is niet van de grond gekomen.

Gerard Ardesch en Jur Bron

Gerard Ardesch en Jur Bron die bekend zijn als media-ondernemers met onder andere Oranje TV, Schlager TV en Nashville TV, verkochten in juli 2015 BravaHDTV die dit jaar de uitzendingen staakte en opging in Stingray Classica. Jur Bron is overigens ook aandeelhouder van satellietaanbieder Joyne en was niet bereikbaar voor commentaar.