Tennis: uitgebreid aandacht voor Roland Garros op Eurosport

Eurosport 1 kleurt tot en met zondag 10 juni weer gravel-rood: de sportzender doet twee weken lang dagelijks live verslag van Roland Garros in Parijs.

Bertens

Alle Nederlandse ogen zijn dit jaar gericht op Kiki Bertens, die door haar finaleplek op het graveltoernooi van Madrid met stip de top twintig van de wereldranglijst binnenkwam. Bertens kan in de eerste twee rondes geen geplaatste speelsters treffen. Vorig jaar overleefde Bertens de tweede ronde niet, nadat ze in 2016 nog stuntte met een plek in de halve finales, waarin ze verloor van Serena Williams. Richel Hogenkamp heeft zich via het kwalificatietoernooi geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Robin Haase is dit jaar op Roland Garros de enige Nederlandse deelnemer in het enkelspel voor mannen.

Eurosport

De tenniskijkers hoeven niets te missen; op alle dagen zijn de verrichtingen in Parijs van begin tot einde enkel en alleen live te volgen op Eurosport 1 én via de Eurosport Player. Met in totaal zo’n 125 uur live tennis, plus een nabeschouwing in het programma Game, Set & Mats – met drievoudig Roland Garros-winnaar Mats Wilander als vaste analist – is Eurosport voor alle tennisliefhebbers ‘Home of Roland Garros’.

Het commentaar bij de beelden uit de Franse hoofdstad op Eurosport 1 komt afwisselend van de vaste tennisexperts Abe Kuijl, Kristie Boogert en Mariëtte Pakker.

In 4K

Tennisliefhebbers die beschikken over satellietontvangst kunnen de wedstrijden uit Parijs ook bekijken in Ultra HD/4K-kwaliteit. Hiervoor is een speciale versie van Eurosport, Eurosport 4K, te zien via de Astra 1-satelliet. Meer informatie via de website van de sportzender.

Sporza

Ook VRT Sporza besteedt uitgebreid aandacht het tennistoernooi in Parijs. Het programma heeft uitzendingen op VRT Eén en het commentaar is in handen van Gert Gommé, Stefaan Lammens.