Tennistoernooi Wimbledon te zien op FOX Sports en BBC

Tot en met 10 juli wordt het tennistoernooi Wimbledon gespeeld. Het evenement is live te volgen via betaalzender FOX Sports en BBC.

Wimbledon

Wimbledon, is het oudste tennistoernooi ter wereld en is een grandslamtoernooi. Het tournooi wordt beschouwd als het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Het is tevens het grootste grastennistoernooi en is een van de weinige tennistoernooien die spelers verplichten witte kleding te dragen. Het jaarlijks terugkerende grandslamtoernooi, dat voor het eerst in 1877 werd gespeeld, wordt gehouden op de All England Lawn Tennis and Croquet Club in de Londense buitenwijk Wimbledon. Er komen dit jaar drie Nederlanders in actie tijdens deze editie van Wimbledon. Kiki Bertens, Robin Haase en Igor Sijsling.

FOX Sports

Betaalzender FOX Sports doet ook dit jaar uitgebreid verslag van het grandslamtoernooi nabij Londen. Vanaf maandag 27 juni is dagelijks om 13.00 uur op FOX Sports 1 en FOX Sports 2 Studio Wimbledon te zien, afwisselend gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen, Toine van Peperstraten, Hélène Hendriks en Carrie ten Napel. Net als vorig jaar zijn Pascal Kamperman en Jacco Eltingh ter plaatse in Londen voor het laatste nieuws en reportages en nemen zij dagelijks de kranten door. Elke avond rond de klok van de 21.00 uur wordt in Wimbledon Vandaag de dag nog eens uitgebreid nabesproken. Dit programma is tegen middernacht ook te zien op het open kanaal van FOX.

Deze week is ook bekend geworden dat Kiki Bertens overeenstemming bereikt heeft met Fox Sports voor een samenwerking van 2,5 jaar. Als onderdeel van de deal staat het logo van het bedrijf op het tenue van Bertens, die tevens een blog – genaamd ‘achter de schermen’ – moet bijhouden voor de sportzender.

BBC

Voor wie geen abonnement heeft op FOX Sports kan ook terecht op de Britse publieke omroep BBC. De Britse openbare omroep doet ook dit jaar uitgebreid verslag van Wimbledon via haar televisiezenders: 153 uur aan tenniswedstrijden is er te zien via de televisiekanalen van de omroep. Een overzicht van de uitzendingen van de BBC rond het tennistoernooi is te vinden op de website van de BBC. Op de radio doet de BBC verslag van het toernooi via BBC Five Live en BBC Five Live Extra. BBC Five Live is in Nederland te ontvangen via de middengolf 693 KHz/909 kHz en via Internet. Niet alle programma’s van BBC Five Live Extra zijn via Internet te beluisteren in verband met rechtenkwesties.

NPO Radio 1

Op de radio is het toernooi te volgen via NPO Radio 1. Het programma Sportzomer besteedt elke dag uitgebreid aandacht aan het toernooi. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+ (kanaal 12), alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.