‘The Day the Music Died’ sluit ‘Zeezender-maand’ af

192tvDe zeezendermaand Augustus wordt vandaag afgesloten met een groot muziekevenement in het Rotterdamse Ahoy: The Day the Music Died. Ook Radio 1 en 192TV staan stil bij deze speciale dag.

Vandaag is het veertig jaar geleden dat Nederlandse zeezenders gedwongen werden te stoppen door de overheid. The Day The Music Died gaat terug naar die tijd met een avondvullend programma gepresenteerd als een live radioshow van weleer in een show helemaal van nu. Peter Koelewijn, Dave Berry, Piet Veerman, Jeff Christie, George Baker, Colin Blunstone, BZN 66, Steve Ellis’ Love Affair, The Shoes, George McCrae en Rob de Nijs zijn de enkele namen die vandaag zullen optreden in Rotterdam.

192TV
De themazender 192TV heeft de hele maand stil gestaan bij de Zeezender-maand met een speciale programmering. Ook vanavond zijn er speciale programma’s te zien met betrekking tot de zeezender-geschiedenis. Om 19.00 uur is er een interview te zien met Willem van Kooten over Radio Veronica en om 21.00 uur een interview met Lex Harding. Vanaf 22.00 uur wordt de laatste Top 40 van Radio Veronica van 31 augustus 1974 opnieuw uitgezonden voorzien van beeldmateriaal. 192TV is bij vrijwel alle digitale aanbieders te zien. Bij onder andere kabelaar Ziggo is de zender deze maand te ontvangen voor elke digitale abonnee via kanaal 360.

Radio 1
Ook het Radio 1-programma ‘De Perstribune’ staat vandaag vanaf 12.15 uur in het teken van deze speciale dag. Govert van Brakel presenteert de uitzending vandaag live vanaf het voormalige Veronica-zendschip ‘De Norderney’. Hij krijgt deze uitzending assistentie van MAX Radio 5 Nostalgia-collega Tineke de Nooij, bekend geworden als dj bij Radio Veronica. Gasten zijn o.a.: Lex Harding (oud-dj Veronica), Dick Klees (oud-nieuwslezer Veronica), Hans Hogendoorn (oud-nieuwslezer en dj van Radio Noordzee Internationaal), Hans Bouwens (oftewel ‘George Baker’, als zanger groot geworden door vernieuwende muziekkeuze van zeezenders), Auke Kok (schrijver van het boek ‘Dit was Veronica’) en Marc van Amstel en Ferry Eden (oud dj’s en schrijvers van het Radio Noordzee-boek ‘De Gouden Glans van de Radio’). Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, kabel en wereldwijd via Internet