The Passion live op NPO 1 en NPO Radio 2

De zesde editie van The Passion wordt vanavond live uitgezonden op NPO 1 en NPO Radio 2. The Passion vindt dit jaar plaats in Amersfoort. Het muzikale evenement, waarbij een processie met een groot verlicht kruis richting het Eemplein loopt, is rechtstreeks te volgen bij de EO en KRO-NCRV op NPO 1 en NPO Radio 2.

Rollen

Dit jaar vertolken Martijn Fischer (Jezus), Ellen ten Damme (Maria), Xander de Buisonjé (verrader Judas), Mark van Eeuwen (Petrus) en Howard Komproe (rechter Pilatus) de hoofdrollen. Lenette van Dongen vertelt het verhaal vanuit de Bijbel en Sofie van den Enk doet live verslag.

Live op NPO 1 en NPO Radio 2

The Passion is vanaf 20.35 uur live te zien op NPO 1, waar net als in de voorgaande jaren het verhaal van lijden, doodgaan en opstanding van Jezus wordt nagespeeld. Op NPO Radio 2 praten dj’s Bert Haandrikman en Jan-Willem Roodbeen je vanaf 18.00 uur al bij over alles wat je moet weten over The Passion. NPO Radio 2 is landelijk te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Paasverhaal weer toegankelijk

The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO-NCRV. Taco Rijssemus, mediadirecteur van de KRO-NCRV: ‘The Passion maakt het paasverhaal voor elke Nederlander weer toegankelijk. Wij geloven dat dat nog steeds belangrijk is.’ Vorig jaar vond het evenement plaats in Enschede en werd het op televisie gevolgd door 3,5 miljoen mensen.

Maatregelen

Rond het spektakel in Amersfoort zijn vanavond extra veiligheidsmaatregelen. Dit in verband met de aanslagen in België eerder deze week. Uit voorzorg zal de politie meer zichtbaar aanwezig zijn. Ook komt er een verscherpte toegangscontrole bij het Eemplein. Dat betekent: controle van jassen, tassen en spullen die bezoekers bij zich hebben.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.