The Passion vanuit Dordrecht live op radio en televisie

De negende editie van The Passion wordt vanavond, donderdag 18 april gehouden in Dordrecht en live uitgezonden op radio en televisie.Dit jaar heeft The Passion het thema ‘Je bent niet alleen’.

Televisie

Vandaag, Witte donderdag, is de uitzending live te zien om 20:30 op NPO 1. The Passion is inmiddels veel meer dan een tv-uitzending. Zo kan online deelgenomen worden aan de virtuele processie, is er een gratis digitaal veertig-dagen abonnement en organiseren lokale kerken en parochies hun eigen lokale activiteiten. De uitzending op NPO 1 begint om 20.30 uur. NPO 1 is in Nederland ook live te bekijken via Internet.

Radio

Blinden en slechtzienden kunnen het evenement dit jaar weer met audiodescriptie volgen via NPO Radio 2. Vorig jaar initieerden Wouter van der Goes en NPO Radio 2 audiodescriptie bij The Passion en na een succesvol eerste jaar en veel enthousiaste reacties krijgt dit een vervolg. Vanuit een studio op het plein bij de Grote Kerk in Dordrecht zal Wouter live op NPO Radio 2 tussen de dialogen door vertellen wat er op beeld gebeurt.  NPO Radio 2 is te beluisteren via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Gebarentolk

Het programma wordt zoals gebruikelijk ondertiteld, maar krijgt ook een gebarentolk op NPO 1 extra. Hiermee kunnen doven en slechthorenden die de voorkeur geven aan gebarentaal het programma beter volgen. Het is voor het eerst dat de NPO een gebarentolk inzet bij The Passion. Dit past in het beleid om steeds meer programma’s voor alle doelgroepen toegankelijk te maken.

Sociale media: