NPO Radio 5: Theater van het Sentiment staat stil bij zeezenders

Theater van het Sentiment staat vanmiddag in een speciale uitzending stil bij de zeezenders. De uitzending is vanaf 16.00 uur te horen op NPO Radio 5.

Zeezenders

Eind augustus en begin september is er jaarlijks aandacht voor de diverse zeezenders die in de jaren 60, 70 en 80 voor de Engelse en Nederlandse kust lagen. De bekendste zeezenders zijn Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal.

Wet

Op 31 augustus 1974 werd de zogenaamde anti-piratenwet actief in Nederland en staakten populaire radiozenders als Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal hun uitzendingen. Een aantal besloot nog een aantal jaar door te gaan. Het radioprogramma Theater van het Sentiment besteedt vanmiddag aandacht
aan de zeezenders.

Uitzending

Het radioprogramma laat in een speciale voorstelling vijf discjockeys aan het woord over die periode in hun leven. Adje Bouman, Lex Harding en Will Luikinga (Radio Veronica), Leo van der Goot (Radio Noordzee Internationaal) en Ad Roland, toen bekend als Ad Petersen (Mi Amigo) halen herinneringen op aan luisteraarsreacties, gezamenlijke voetbalwedstrijden en de onvermijdelijke zeeziekte.

Luisteren

Theater van het Sentiment is vanmiddag tussen 16-18 uur te horen op NPO Radio 5 en wordt gepresenteerd door Jeanne Kooijmans. NPO Radio 5 is te ontvangen via DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: