Themakanalen NPO Doc en NPO Humor TV stopgezet

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft vandaag de uitzendingen van haar themazenders NPO Doc en NPO Humor TV gestaakt. Het stopzetten van de zenders maakt onderdeel uit van een reorganisatie rond de themakanalen van de publieke omroep.

Opheffen

Themakanaal NPO Doc gaat op in NPO Cultura en de humoristische programma’s van NPO Humor worden ondergebracht bij het jongerenkanaal NPO 101 en bij NPO Best. Per 1 augustus volgt er nog een wijziging: NPO Zapp Xtra en NPO Best delen per die datum het kanaal van NPO Zapp Xtra. Tussen 20.00 en 04.00 uur zullen hier de
programma’s van themakanaal NPO Best te zien zijn.

“Kwaliteit verbeteren”

“Alle wijzigingen worden uitgevoerd om de kwaliteit en de impact van de resterende themakanalen te verbeteren.”, aldus de NPO in een persbericht. De NPO gaat ook meer doorverwijzen van de lineaire tv-kanalen NPO 1, 2 en 3 naar de themakanalen. Vanaf 1 augustus bestaat het aanbod van themazenders van de publieke omroep uit NPO Nieuws, NPO Politiek, NPO Cultura, NPO 101, NPO Zapp Xtra (tot 20.00 uur) NPO Best (vanaf 20.00 uur).

Cultura

Naast de actuele themakanalen NPO Nieuws en NPO Politiek blijft er ook een themazender over voor cultuur. Via NPO Cultura brengt de publieke omroep documentaires, reportages, kunst en culturele registraties en evenementen. Deze cultuurzender is crossmediaal en wordt in samenhang met NPO 2 en NPO Radio 4 geprogrammeerd.

101TV

Waar NPO 3 alleen in de avond beschikbaar is, wordt NPO 101 de jongerenzender waar ook overdag voor jongeren geschikt aanbod is zoals humor, lifestyle en muziek. Dit themakanaal richt zich op een jongere doelgroep dan de meer brede zender NPO 3 en biedt meer ruimte voor visual radio, evenementen voor jongeren, innovatie en experiment. De avondprogrammering van NPO 101 wordt meer in samenhang met NPO 3 geprogrammeerd.

2 reacties

  1. Het laatste kleine beetje kwaliteit tv van de buis gerukt. Ik vind het ongelofelijk spijtig om te zien dat er steeds meer ruimte geschapen wordt voor de Geer’s en Goor’s van NL en andere roddelachtige programma’s en dat alles wat kwaliteit heeft moet wijken voor nog meer onzin. Ik weet dat het zomer is maar ondanks dat ik meer dan 100 zenders heb is er (afgezien van later op de avond zo af en toe) niets boeiends meer op de Nederlandse tv te vinden. Ik hou m’n hart vast voor de toekomst.

  2. Eerst Holland Doc weg, nu NPO Doc, eigenlijk het enige kanaal met maatschappelijke betrokkenheid zonder reclame. Wat een armoe, ik heb mijn VPRO lidmaatschap er na veertig jaar voor opgezegd, ik kijk geen tv meer.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.