Themaweek ‘Amsterdam Dance Event’ op NPO Cultura

De digitale themazender NPO Cultura staat deze week in het teken van de 20e editie van het Amsterdam Dance Event 2015. 

Amsterdam Dance Event

Ruim 2000 artiesten maken hun opwachting op de 20e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE). NPO Cultura doet verslag van het evenement en verschaft een inkijkje in de wereld van de elektronische muziek. NPO Cultura zendt diverse documentaires uit rond de wereld van electronische muziek. Een greep uit het documentaire aanbod van NPO Cultura deze week:

DISCO

In de documentaire DISCO gaat Leo Blokhuis op zoek naar de oorsprong en het geheim van disco. Hij onderzoekt samen met kopstukken van het eerste uur – o.a. Nile Rodgers, Kool & The Gang, KC & the Sunshine Band, producers Jean-Marc Cerrone en Giorgio Moroder, en the Queen of Disco: Donna Summer

Daft Punk Unchained

Anno 2015 is Daft Punk een fenomeen in de popmuziek. Bandleden Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo hebben een artistiek universum gecreëerd, dat schommelt tussen fictie en realiteit. Over elk aspect van hun werk voeren ze de strenge regie. Deze documentaire toont een aantal hoogtepunten uit het excentrieke bestaan van Daft Punk. Van het eerste schoolbandje tot het wereldwijde fenomeen dat in 2014 vijf Grammy’s wint. Ook wordt de Frans-Japanse anminatiefilm Daft Punk Interstella 5555 uitgezonden op NPO Cultura.

A Year with Armin van Buuren

In de documentaire A Year with Armin van Buuren wordt Armin van Buuren gevolgd tijdens een belangrijk jaar in zijn leven. Het resultaat is een uniek document dat de kijker een zeldzame blik gunt in het leven en de persoonlijkheid van de wereldberoemde DJ/producer. De documentaire neemt de kijker mee in Armins leven. Van zijn (ouderlijk) huis tot privéjets. Van eenzame hotelkamers ver weg van huis, tot de momenten dat Armin door 100.000 fans onder luid gejuich achter de decks wordt verwelkomd.

Pioneers of Electronic Music: Richie Hawtin

De documentaire Pioneers of Electronic Music: Richie Hawtin is een niet eerder op tv uitgezonden documentaire ut 2011. Richard Michael Hawtin, oftewel Richie Hawtin is producer van elektronische muziek en internationale dj en vooral bekend van zijn minimalilstische werk onder pseudoniem Plastikman. Hij werd geboren in Groot-Brittanië maar verhuisde in zijn jeugdjaren naar Canada. Zijn vader ging er aan de slag bij General Motors in Detroit, dat aan de overkant van de rivier ligt. Eind jaren 80 kwam Richard voor het eerst in contact met techno-dj en producer Jeff Mills en toen hij 17 was, ging hij ook in Detroit als dj in clubs draaien.

Daarnaast worden de documentaires Paul Hardcastle – 19 (Single Luck), High Tech Soul – The creation of techno music en Gabbers! uitgezonden op NPO Cultura. Gabbers! laat de opkomst en ondergang van de oorspronkelijke gabbercultuur van de jaren negentig zien, en vertelt kort wat gabber nu nog betekent. God is my DJ is een documentaire over Duncan Stutterheim, eigenaar van ID&T, in de periode voor de danceparty Sensation White in de Amsterdam Arena in juli 2005 die door ID&T wordt georganiseerd.

Een compleet overzicht van de uitzendingen rond het thema Amsterdam Dance Event is hier te vinden. NPO Cultura is te ontvangen via de meeste digitale televisiepakketten en via Internet.

Naast NPO Cultura besteden ook diverse radiozenders aandacht aan het Amsterdam Dance Event 2015 dat nog tot en met zondag duurt.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.