Klipkar TV van Omrop Fryslân toegevoegd aan aanbod Kabelnoord

De themazender Klipkar TV van de publieke regionale omroep Omrop Fryslân is toegevoegd aan het digitale televisie-aanbod van Kabelnoord. De zender met muziekclips van Friese artiesten is al enige tijd online te zien en start officieel per 1 oktober bij de kabelaar uit Dokkum.

Klipkar TV

De zender is een themazender van de publieke regionale omroep Omrop Fryslân. “Fryslân staat stijf van de bandjes en muzikanten. Om daar alles van te laten zien heeft Omrop Fryslân Klipkar TV. De beste pop uit eigen provincie!”, aldus de regionale omroep. Klipkar TV is vanaf 1 oktober bij Kabelnoord te krijgen in het pluspakket ‘Familie’. Dit extra pakket is te krijgen met een digitale ontvanger en smartcard. In de maand oktober is de clipzender te zien voor alle abonnees van de kabelaar. Klipkar TV is ook te zien als gelijknamig televisieprogramma bij de regionale omroep.

Startschot

Op zaterdag 1 oktober geeft zanger Jelle B het startschot door op een grote rode knop te drukken. Daarmee is Klipkar TV beschikbaar voor de klanten van Kabelnoord. Na de lancering gaat Jelle B op pad en geeft hij huiskamerconcerten bij klanten van Kabelnoord. Klanten die in aanmerking willen komen voor een concert kunnen dat doorgeven via de website van Kabelnoord.

Omrop Fryslân in HD-kwaliteit

Met ingang van vandaag, maandag 12 september, is de regionale omroep zelf in HD-kwaliteit te bekijken bij de kabelaar uit Dokkum. De provider is daarmee de eerste die Omrop Fryslân Televisie in HD-kwaliteit uitzend. Klanten van “Kabelnoord hoeven niets te doen om Omrop Fryslân in HD-kwaliteit te kunnen bekijken. Wanneer de apparatuur HD-geschikt is wordt Omrop Fryslân vanzelf in HD getoond. Is de apparatuur niet HD- geschikt dan krijgt de klant de SD-variant van de zender.”, aldus de kabelaar in een toelichting op haar website.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.