Tijdelijke radiozender BBC Radio 2 50’s van start via DAB

De Britse publieke omroep BBC is gestart met een nieuwe tijdelijke radiozender via de digitale ether (DAB): BBC Radio 2 50’s. De radiozender zal te horen zijn tot en met 17 april via DAB in het Verenigd Koninkrijk. De radiozender maakt onderdeel uit van de themaweek ‘My Generation’ waar diverse radiozenders van de BBC aan meedoen.

Pop-up

Het is niet de eerste keer dat de Britse publieke omroep een tijdelijk ‘pop up’ station in de lucht brengt via haar DAB netwerk. Zo was in maart de tijdelijke radiozender Radio 2 Country te horen via DAB. De zender was in de lucht om aandacht te besteden aan het C2C-festival in London. Daarnaast heeft de BBC pop-up zenders in de lucht gebracht met jazzmuziek (BBC Music Jazz) en een speciale radiozender voor het Eurovisie Songfestival (Radio 2 Eurovision).

Radio 2 50’s

BBC Radio 2 50’s gaat uitzenden tot en met 17 april 2016 zal geheel in het teken staan van muziek uit de jaren vijftig. Onder andere de populaire DJ Chris Evans van BBC Radio 2 zal er een programma gaan maken. Daarnaast zullen ook BBC Radio 6 Music en diverse lokale radiozenders van de BBC aandacht besteden aan de muziek uit de jaren vijftig.

Meer informatie over de speciale radiozender van de BBC vind je hier Hier is het ook mogelijk om de zender via Internet te beluisteren.

Tweets:

2 reacties

  1. De zender is ook te beluisteren via Internet in Nederland. Vandaar deze informatie.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.