TMG en Talpa passen voorwaarden voor samenwerking aan

De Telegraaf Media Groep (TMG) en Talpa hebben bekend gemaakt dat zij een akkoord hebben bereikt over intensieve samenwerking. De partijen onderhandelden sinds begin januari over de voorwaarden voor de samenwerking.

Radiobedrijven

Door de overeenkomst worden de radioactiviteiten van beide mediabedrijven samengevoegd. De radiozenders Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica en Radio 10
gaan onderdeel uitmaken van dit nieuwe bedrijf. Het bedrijf dat daaruit voortkomt krijgt een meerderheidsbelang in One Media Sales, een belangrijke salesorganisatie voor commerciële radio in Nederland. De radio spots verkoop van Sky Radio en Radio Veronica wordt per januari 2017 ondergebracht bij One Media Sales.

Sky Radio en Radio Veronica gaan verhuizen

De eerste contouren van de nieuwe zendergroep zullen na de zomer zichtbaar worden, dan kan ook het nieuwe organisatieplan worden gedeeld. Sky Radio en Radio Veronica zullen zodra mogelijk en na het advies van de medezeggenschapsraden verhuizen naar de Bergweg in Hilversum waar de 538Groep nu al gehuisvest is.

Op basis van de uitkomsten van de afgeronde due diligence houdt Talpa Holding een belang van 77,15% en TMG een belang van 22,85% in het nieuwe radiobedrijf. Eerder was al bekend geworden dat radiozender SLAM!, momenteel nog onderdeel van Talpa, verkocht is.

One Media Sales

Het nieuwe radiobedrijf wordt de meerderheidsaandeelhouder van One Media Sales (OMS). OMS is dé salesorganisatie voor commerciële radio in Nederland, en verzorgt reeds de spot verkoop voor de radiozenders: Radio 538, 100% NL, Sublime FM, SLAM!, Radio 10 en de digitale radiostations van The Media Exchange. De stations Sky Radio en Radio Veronica zullen daar per 1 januari 2017 aan worden toegevoegd. In januari 2017 verwacht TMG de eerste volledig operationele OTT kanalen (Sport & Nieuws) aan te kunnen bieden aan haar klanten. Talpa zal voor TMG het OTT platform ontwikkelen en bouwen.

Internetkanalen

TMG en Talpa zullen daarnaast samen werken aan twee internetkanalen voor De Telegraaf en Telesport die de klok rond video zullen uitzenden. Het platform daarachter wordt door Talpa ontwikkeld en gebouwd. In oktober van dit jaar zal de volledige programmering bekend worden gemaakt.

Wijzigingen

Anders dan in januari was aangekondigd, neemt TMG geen indirect belang in SBS. Wel houdt het bedrijf een optie op 15% van het televisieconglomeraat, indien Talpa een meerderheidsbelang verwerft. Momenteel heeft Talpa 33% van de aandelen, het Finse Sanoma de rest. In eerste instantie zou TMG €27 miljoen in de volledige deal investeren. Dat bedrag komt te vervallen.

De overeenkomst moet nog wel goedgekeurd worden door de toezichthouders. TMG en Talpa verwachten de deal eind augustus te kunnen bezegelen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.