Top 1008 van start op Groot Nieuws Radio

Vandaag is Groot Nieuws Radio gestart met de zesde editie van de Top 1008. De lijst werd geopend door Joke Buis. De Christelijke radiozender zendt ook dit jaar de lijst uit met daarin de populairste christelijke liederen volgens de luisteraars van het station. En daarin speelt Joke een grote rol: vorig jaar stond ze op maar liefst negen posities in de lijst.

Joke Buis

Hanno Janse, eindredacteur bij Groot Nieuws Radio is blij dat deze populaire zangeres de lijst opende. “Joke Buis verbindt generaties door oude liederen een nieuw leven te geven. Jong en oud geniet van haar muziek. Ongetwijfeld zullen veel van haar liederen in de lijst komen te staan. Dat Joke goed bij Groot Nieuws Radio past, blijkt uit het afgelopen jaar. We hebben veel samengewerkt, onder andere in de presentatie van haar nieuwe album, die live te horen was op Groot Nieuws Radio.”

Stemmen

Via de website konden luisteraars van Groot Nieuws Radio de afgelopen periode hun favoriete liederen aandragen voor een plekje in de lijst. De gehele lijst is te vinden via de website van de radiozender. Alleen de dertig populairste nummers – inclusief de nummer 1 – worden pas bekendgemaakt op oudejaarsdag, als tussen 08:00 en 18:00 uur de top van de lijst aan de beurt is.

In 2014 en 2015 stond het lied ‘Ik zal er zijn’ van Sela bovenaan de Top 1008. ‘No Longer Slaves’ van Bethel Music was vorig jaar de hoogste nieuwe binnenkomer.

Programmering

De Top 1008 wordt vanaf maandag 19 december uitgezonden op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur. De reguliere programmering vervalt in die periode. Wel zijn er uitzendingen van De Nieuwe Morgen (06:00 – 08:00 uur) en Wens (19:00 – 20:00).

Luisteren

Groot Nieuws Radio is landelijk te ontvangen via de middengolffrequentie 1008 kHz, in een groot deel van Nederland via DAB+, via diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.