Tour de France live te volgen op radio, televisie en internet

Vandaag, zaterdag 7 juli, gaat de 105e editie van de Tour de France van start in Frankrijk. Het evenement is live te volgen via radio, televisie en Internet.

105e editie

De 105e editie van de Tour de France start vandaag op het eilandje Noirmoutier, drie weken later, op zondag 29 juli, finisht de Tour-karavaan traditioneel op de Champs-Élysées in Parijs.

Eurosport 1 en Eurosport 2

De wielerronde is live te volgen op Eurosport 1 en Eurosport. Voor het eerst zijn dit jaar de Tour de France-etappes van de start tot en met de finish live te volgen bij Eurosport. Voorheen waren van dertien etappes geen rechtstreekse beelden beschikbaar van het eerste gedeelte van de rit. Daarnaast is de wielertour uitgebreid te volgen via de Eurosport Player.

NPO 1

In tegenstelling tot de Giro d’ Italia doet de NOS wel verslag van de Tour de France. Alle etappes zijn live te zien op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. De etappes 1, 3, 10, 11, 12, 17, 20 en 21 worden van start tot finish uitgezonden: naast de eerste en de laatste etappe, de twee tijdritten en de belangrijkste bergetappes.

Voor wie niet live kan kijken is er het NOS Tourjournaal en dagelijks vanaf 22.00 uur nagepraat in De Avondetappe. Speciaal dit jaar staat De Avondetappe dit jaar dagelijks stil bij de Tour van 1968. Het jaar dat Jan Janssen als eerste Nederlander de Tour won.

NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 klinkt traditiegetrouw NOS Radio Tour de France uit de luidsprekers, met de bekende jingles en zomertunes. De uitzendingen zijn elke dag tussen 14-18 uur op NPO Radio 1. Sebastiaan Timmerman, Gio Lippens en Steven Dalebout zorgen voor het verslag bij de Tour.

En dit jaar zijn er twee gloednieuwe analisten: Thomas Dekker en Michiel Elijzen. Samen met de presentatoren Gert van ’t Hof en Robbert Meeder analyseren de oud-wielrenners iedere dag de verrichtingen in de Ronde van Frankrijk. NPO Radio 1 is te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sporza

Ook de Vlaamse omroep VRT doet via Sporza verslag van de Tour de France op televisie. De uitzendingen zijn te zien op VRT Een en VRT Canvas waarbij het commentaar in handen is van Michel Wuyts en José De Cauwer.