Tour de France live te volgen op radio, televisie en Internet

Vandaag, zaterdag 6 juli, gaat de 106e editie van de Tour de France van start in Brussel. Het evenement is live te volgen via radio, televisie en Internet.

105e editie

De 106e editie van de Tour de France start vandaag in Brussel, drie weken later, op zondag 29 juli, finisht de Tour-karavaan traditioneel op de Champs-Élysées in Parijs.

Eurosport 1 en Eurosport 2

De wielerronde is live te volgen op Eurosport 1 en Eurosport. De Tour de France-etappes van de start tot en met de finish live te volgen bij Eurosport. Daarnaast is de wielertour uitgebreid te volgen via de Eurosport Player.

NPO 1

In tegenstelling tot de Giro d’ Italia doet de NOS wel verslag van de Tour de France. Alle etappes zijn live te zien op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. Voor wie niet live kan kijken is er het NOS Tourjournaal en dagelijks vanaf 22.00 uur nagepraat in De Avondetappe.

NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 klinkt traditiegetrouw NOS Radio Tour de France uit de luidsprekers, met de bekende jingles en zomertunes. De uitzendingen zijn elke dag tussen 14-18 uur op NPO Radio 1. Sebastiaan Timmerman, Gio Lippens en Steven Dalebout zorgen voor het verslag bij de Tour.

En dit jaar met twee gloednieuwe analisten: Stef Clement en Tom Veelers. Samen met de presentatoren Gert van ’t Hof en Robbert Meeder analyseren de oud-wielrenners iedere dag de verrichtingen in de Ronde van Frankrijk. Gert van ’t Hof neemt bij NOS Radio Tour de France de eerste twee uur plaats achter de microfoon, waarna Robbert Meeder het tweede deel van de uitzending voor zijn rekening neemt. NPO Radio 1 is te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NPO Radio 1 Tourcafé

Wielerliefhebbers kunnen deze zomer in het NPO Radio 1 Tourcafé live de uitzendingen van NOS Radio Tour de France bijwonen. De laatste week van de Tour, zaterdag 20 juli tot en met zaterdag 27 juli, opent het NPO Radio 1 Tourcafé dagelijks zijn deuren in Beeld en Geluid op het Media Park in Hilversum. Meer informatie via deze website.

Sporza

Ook de Vlaamse omroep VRT doet via Sporza verslag van de Tour de France op televisie. De uitzendingen zijn te zien op VRT Een en VRT Canvas waarbij het commentaar in handen is van Michel Wuyts en José De Cauwer.