Tour de France live te volgen op radio, televisie en Internet

Vandaag, zaterdag 1 juli, gaat de 104e editie van de Tour de France van start in het Duitse Düsseldorf. Het evenement is live te volgen via radio, televisie en Internet.

104e editie

De 104e editie van de Tour de France start zaterdag 1 juli in het Duitse Düsseldorf, drie weken later, op zondag 23 juli, finisht de Tour-karavaan traditioneel op de Champs-Élysées in Parijs. Dan weten we of Chris Froome z’n vierde eindzege op rij kan pakken, dan wel wie de Froome-hegemonie doorbreekt.

Nederlanders

Er doen dit jaar 15 Nederlanders mee aan de Tour. Onder andere Robert Gesink, Dylan Groenwegen, Jos van Emden, Laurens ten Dam en Bauke Mollema zijn van de partij.

Eurosport 1 en Eurosport 2

De wielerronde is live te volgen op Eurosport 1 en Eurosport. Voor het eerst zijn dit jaar de Tour de France-etappes van de start tot en met de finish live te volgen bij Eurosport. Voorheen waren van dertien etappes geen rechtstreekse beelden beschikbaar van het eerste gedeelte van de rit.

Het commentaar bij de beelden komt van José Been en Jeroen Vanbelleghem. Zij worden bij de analyse en duiding gesecondeerd door voormalig wielerprofs Bobbie Traksel (eerste week) en Karsten Kroon (tweede en derde week). Vanwege de live uitzending van Wimbledon wordt de Tour de France een groot aantal dagen uitgezonden op Eurosport 2 en de Eurosport Player.

NOS

In tegenstelling tot de Giro d’ Italia doet de NOS wel verslag van de Tour de France. Alle etappes zijn live te zien op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. Zeven etappes zijn zelfs helemaal vanaf de start, op televisie en online, te zien. Voor wie niet live kan kijken is er het NOS Tourjournaal en dagelijks om 21.20 uur wordt er nagepraat in De Avondetappe.

NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 klinkt traditiegetrouw NOS Radio Tour de France uit de luidsprekers, met de bekende jingles en zomertunes. De uitzendingen zijn elke dag tussen 14-18 uur op NPO Radio 1. Sebastiaan Timmerman, Gio Lippens en Steven Dalebout zorgen voor het verslag bij de Tour.

Gert van ’t Hof maakt zijn debuut als presentator van NOS Radio Tour de France: hij neemt de eerste twee uur plaats achter de microfoon, waarna Robbert Meeder het tweede deel van de uitzending voor zijn rekening neemt. Oud-renner Maarten Tjallingii is de analyticus van dienst NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sporza

Ook de Vlaamse omroep VRT doet via Sporza verslag van de Tour de France op televisie. De uitzendingen zijn te zien op VRT Een en VRT Canvas waarbij het commentaar in handen is van Michel Wuyts en José De Cauwer.

Video: