Trans World Radio neemt nieuwe middengolfzender Bonaire in gebruik

De Christelijke radio-organisatie Trans World Radio (TWR) heeft deze week haar nieuwe middengolf zender op Bonaire in gebruik genomen. Met de nieuwe zender kan met meer zendvermogen worden uitgezonden via de middengolffrequentie 800 kHz in delen van Zuid- en Midden-Amerika.

Geschiedenis

Al sinds 1964 zendt TWR uit vanaf Bonaire naar Midden-Amerika. Het signaal op 800 kHz was erg sterk en ging over grote afstanden. Veel luisteraars in o.a. Cuba en Venezuela groeiden op met de programma’s van TWR. In 1999 werd de vergunning ingetrokken en mocht nog maar worden uitgezonden op 100 kiloWatt. Dit betekende een groot verlies van luisteraars.

Weer naar 450 kiloWatt

In 2012 kreeg TWR Bonaire toestemming om de middengolf uitzendingen weer te herstellen naar 450 kiloWatt. Dit houdt in dat het potentieel aantal luisteraars van 50 – naar 100 miljoen gaat en naast Midden-Amerika ook landen in Zuid-Amerika bereikt kunnen worden. In totaal gaat het project bijna 4 miljoen dollar kosten voor de Christelijke radio-organisatie die hoofdzakelijk opgehoest moet worden door giften van luisteraars.

Power Up Bonaire

Onder de naam “Power up Bonaire” wordt sinds 2013 met man en macht gewerkt aan het uitbreiden van de zender. Vorig jaar heeft de radiozender het zenderpark op Bonaire opgewaardeerd. Door gebruik te maken van richtantennes kan de radiozender vanuit het zenderpark op Bonaire diverse richten in Midden- en Zuid-Amerika van signaal voorzien op de 800 kHz. Sinds deze week is ook de nieuwe middengolfzender in gebruik genomen en kan er met 450 kiloWatt worden uitgezonden.

Uitzendingen

Trans World Radio zendt uit vanuit 14 landen via onder andere korte golf, middengolf, lokale radiostations, kabel, satelliet en het internet. Zo worden miljoenen mensen bereikt in hun eigen taal in 160 landen. In totaal gebruikt de radiozenders programma’s in meer dan 200 verschillende talen en dialecten.

Nederland

In Nederland kan de radiozender het beste worden beluisterd via Internet. Daarnaast is het programma ‘De Bijbel Door’ van Trans World Radio elke morgen te beluisteren bij Groot Nieuws Radio. Sinds enige tijd beschikt de radiozender over een online portal TWR360 waarbij on demand en live naar uitzendingen van Trans World Radio geluisterd kan worden

Video:

Officiële opening nieuwe middengolfzender

https://www.facebook.com/twr.bonaire/videos/1850488118296287/

Sociale media: