TT Assen live bij Eurosport, NOS en RTV Drenthe

De motorraces rond de TT Assen zijn vandaag live te volgen bij de NOS en Eurosport. Ook de regionale omroep RTV Drenthe besteedt uitgebreid aandacht aan de TT.

Assen

De Grand Prix van Assen is de absolute hoogmis van de Nederlandse wegracesport: meer dan 130.000 motorsportfans verzamelen zich op en rondom het TT Circuit in Assen om hun favorieten naar de streep te schreeuwen. Vorig jaar klopte Valentino Rossi zijn aartsrivaal Marc Márquez in de allerlaatste bocht. Vandaag worden er grand prixs gereden in de Moto3, Moto2 en de koningsklasse: MotoGP. De organisatie besloot dat het evenement niet langer op zaterdag maar vanaf nu op zondag wordt gehouden.

Eurosport

Eurosport zendt alle races uit op haar sportzender Eurosport 1. Om 14.00 uur wordt de MotoGP live uitgezonden op de sportzender. De MotoGP is ook te volgen via de Eurosport Player. Met gebruik van 8 bonus kanalen – inclusief on-board ­en helikopterfeeds – kunnen de races zo mogelijk zelfs nog intenser dan op TV worden beleefd. Het commentaar bij de koningsklasse, de MotoGP, wordt – zoals gebruikelijk – verzorgd door Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh. Iwan van der Valk en Kervin Bos nemen de Moto2 en Moto3 voor hun rekening. De presentatie van het event is in handen van Samantha van Wijk.

NOS

De NOS doet zondag 26 juni rechtstreeks verslag van de 86e editie van de TT Assen op televisie, radio en via NOS.nl. In een extra lange uitzending van NOS Studio Sport op NPO 1 en op NOS.nl (10.45-14.50 uur) zijn de Moto3, de Moto2 en de MotoGP rechtstreeks te volgen. Het commentaar bij de wedstrijden komt van Hans van Loozenoord.

Sjoerd van Ramshorst presenteert de televisie-uitzending en te gast zijn voormalig coureur Jurgen van de Goorbergh, teambaas van het Movistar Yamaha MotoGP team Wilco Zeelenberg en voorzitter van het TT-circuit Arjan Bos. Op NPO Radio 1 houden Sebastiaan Timmerman en Ragnar Niemeijer de luisteraars van de NPO Radio 1 Sportzomer op de hoogte door middel van live flitsen. NPO 1 is live te zien via Internet, NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

RTV Drenthe

De regionale omroep RTV Drenthe besteedt de hele week al uitgebreid aandacht aan de TT in Assen. Vandaag is op Radio Drenthe het programma TT Radio Drenthe te horen. Vandaag loodst presentator Floris Mulder u door de eerste uren van de racedag. Hij schakelt met verslaggevers op en rond het circuit. Vanaf 12 uur neemt Sjoerd Looijenga het stokje over. Niels Dijkhuizen en Jaap Hoogeveen doen verslag van de races. Radio Drenthe is te ontvangen in de regio Drenthe via FM en DAB+, landelijk via vrijwel alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet. Meer informatie via de website van RTV Drenthe.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.