TV-klanten KPN, XS4ALL en Telfort kunnen 7 dagen gratis terugkijken

KPN, XS4ALL en Telfort zijn gestart met de uitrol van een nieuwe tv-dienst waarbij het mogelijk is om programma’s tot 7 dagen terug te kijken. De gratis dienst komt beschikbaar bij de aanbieders middels het product ‘Interactieve televisie’. Binnen een week moet de dienst voor alle klanten beschikbaar zijn.

“Wens van de gebruikers”

“KPN speelt hiermee in op de ontwikkeling dat consumenten steeds minder lineair tv-kijken en juist meer tv willen kijken wanneer het hen het beste uitkomt.”, aldus het bedrijf in een persbericht.

Replay TV

Concurrent Ziggo biedt al enige tijd Replay TV aan waarmee het mogelijk is om televisieprogramma tot 7 dagen terug te kijken. Dit kan bij de kabelaar zowel via de Horizon Box als via de Ziggo GO app.

Zenders

Tot 7 dagen terugkijken is bij KPN, Telfort en XS4ALL mogelijk bij 132 zenders waarvan 63 in het basispakket en 36 in HD-kwaliteit. Het is ook mogelijk om programma’s door te spoelen. “Voor sommige zenders (RTL 4-7, SBS 6-9, Fox en MTV) geldt dat we het terugkijken van programma’s via de TV Gids alleen gratis mogen aanbieden, wanneer doorspoelen is geblokkeerd.”, aldus KPN op een speciale pagina met uitleg over de nieuwe dienst.

Een overzicht van de televisiezenders waar de dienst beschikbaar is vind je hier. De dienst is voorlopig alleen beschikbaar via de interactieve televisie-ontvanger.

Uitrol gestart

KPN, XS4ALL en Telfort starten vandaag met de uitrol van de uitbreiding van Gemist-content. De uitrol zal een week duren. Klanten worden geïnformeerd wanneer de dienst voor hen beschikbaar is en hoeven zelf niets te doen.