TV5MONDE in Groot-Brittannië alleen nog online te zien

De Franse televisiezender TV5MONDE stopt in Groot-Brittannië haar verspreiding via de satelliet en kabel. De televisiezender is daar binnenkort alleen nog online te bekijken.

Mediagebruik

In een mededeling aan haar Britse kijkers geeft TV5MONDE aan dat het alleen online beschikbaar maken van haar televisiezender komt door het veranderende mediagebruik bij haar doelgroep.

Satelliet en kabel

De televisiezender was tot vrijdagmiddag te zien via de Astra 2-satelliet. Deze uitzendingen zijn in de loop van vandaag gestaakt. De uitzendingen van TV5MONDE waren gratis beschikbaar (free to air). Via kabelaar Virgin is de zender tot 19 januari 2019 nog te zien.

Online

Vanaf dan is de zender alleen nog te zien via een gratis webstreamDe webstream biedt de mogelijkheid om Engelse en Franse ondertitels aan het beeld toe te voegen. De webstream is in HD-kwaliteit beschikbaar. Liefhebbers in Groot-Brittannië kunnen nog wel een aantal Europese versies van TV5MONDE bekijken via de Astra1-satelliet.

Nederland

In Nederland heeft de televisiezender nog geen plannen om haar uitzendingen via de kabel te staken. Overigens is aanbieder KPN wel sinds een aantal maanden gestopt met de doorgifte van de televisiezender. Dit was overigens een keuze van KPN zelf. Via KPN is nu de Franse zender France 2 te zien via de dienst Interactieve Televisie.

Sociale media:

https://twitter.com/TV5MONDEUK/status/1068450954750685184