Tweede seizoen The Grand Tour van start op Amazon Prime Video

Vanaf vandaag is de eerste aflevering van het tweede seizoen van het autoprogramma The Grand Tour te zien op Amazon Prime Video.

Vijf continenten

In het tweede seizoen van The Grand Tour keren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May’s terug in een fonkelnieuwe 12-delige serie. Voor de opnames van het tweede seizoen heeft het trio gefilmd op vijf continenten en hebben zij meer bestemmingen bezocht dan ooit tevoren, waaronder Kroatië, Mozambique, Dubai, Spanje, Zwitserland, Colorado en New York City.

De imposante studiotent bevond zich tijdens de opnames permanent in de Engelse Cotswolds. Elke vrijdag wordt er een nieuwe aflevering beschikbaar gesteld van dit nieuwe seizoen op de videodienst.

Top Gear-trio

Het eerste seizoen van het autoprogramma ging vorig jaar november in première. Voor het autoprogramma The Grand Tour heeft Amazon het oude Top Gear-trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May binnengehaald. De heren hebben een contract voor drie jaar gesloten bij de videodienst.

Records

Het eerste seizoen van The Grand Tour brak volgens de videodienst eind vorig jaar wereldwijde records. Het is de grootste première van Amazon Prime Video tot nu toe en de serie wordt al in meer dan 200 landen bekeken. Na het succesvolle eerste seizoen zullen er nog twee seizoenen van The Grand Tour volgen. Vandaag gaat dus het tweede seizoen van start.

Richard Hammond

Een van de hoofdrolspelers in het autoprogramma, Richard Hammond, kwam deze zomer nog in het nieuws door een zware crash tijdens de opnames voor het nieuwe seizoen van het programma. Hammond kon door de crash enige maanden geen opnames maken voor het programma. De presentator belandde in het ziekenhuis na een harde crash met een snelle elektrische race-auto: de Rimac Concept One.

Video: