UEFA Europa League ook komende drie jaar te zien bij RTL 7

De UEFA Europa League is tot en met 2021 te zien op RTL 7. RTL heeft het contract met de UEFA voor het uitzenden van deze competitie met drie jaar verlengd.

Pakket

Het gaat om de uitzendrechten van zowel 25 live wedstrijden als de samenvattingen van alle overige ‘UEFA Europa League’ wedstrijden. In de eerste tien speelrondes worden per avond de twee meest in het oog springende wedstrijden live uitgezonden, daarna is er nog één live wedstrijd per avond. In de uitgebreide samenvattingen worden de overige wedstrijden geanalyseerd.

“Groot  belang”

Sven Sauvé: “De afgelopen negen jaar zijn we met RTL 7 de vaste basisplaats geweest voor de Europa League. Omdat we veel Nederlandse clubs in deze competitie tegenkomen vond ik het van groot belang deze rechten te behouden voor het open net. Ik ben dan ook blij dat we de kijker de donderdagavond als vaste voetbalavond bij RTL 7 kunnen garanderen.

Opzet

De opzet van de ‘UEFA Europa League’ blijft de aankomende seizoenen ongewijzigd. In totaal staan er vijftien speelronden op het programma. Het seizoen 2018-2019 start op donderdag 20 september met de groepsfase. De finale is op 29 mei 2019 in het Olympisch Stadion in Bakoe (Azerbeidzjan).

Team

De uitzendingen rondom de live wedstrijden starten met een voorbeschouwing en worden achteraf uitgebreid geanalyseerd. Hoe het team van presentatoren en analisten eruit komt te zien wordt later bekendgemaakt. Voorheen werden de analyses rond de Europa League uitgevoerd door Wilfred Genee, Johan Derksen en Rene van der Gijp maar zij verhuizen vanaf augustus naar Veronica.

FOX Sports

Eerder was al bekend geworden dat FOX Sports de Europa League de komende drie jaar blijft uitzenden. FOX Sports mag alle 205 wedstrijden op televisie en internet uitzenden.