Uitgebreid aandacht voor Koningsdag in Zwolle bij NOS

Zwolle is vandaag, woensdag 27 april, het decor van de viering van de 49ste verjaardag van koning Willem-Alexander. De NOS doet hier uitgebreid verslag van op radio en televisie.

Zwolle

Zwolle, de eeuwenoude Hanzestad, heeft in het centrum een omvangrijk programma op touw gezet om de koning, koningin Máxima en een groot deel van de koninklijke familie te onthalen. De NOS brengt alles rechtstreeks in beeld, en maakt bovendien voor het eerst ook ’s avonds een rechtstreeks programma, waarin aan de hand van reportages en interviews wordt teruggeblikt op de hoogtepunten.

NPO 1

Zwolle en de omliggende regio presenteren zich, onder andere door te laten zien hoe streekproducten hun weg vinden naar restaurants zoals De Librije (drie Michelin-sterren). Op het Rodetorenplein staan (top)sport en (top)sporters centraal en het Broerenkerkplein is de locatie van het slotfeest. Tal van Zwolse artiesten treden op, onder wie Typhoon. Astrid Kersseboom presenteert het programma en schakelt geregeld met de verslaggevers langs de route: Dionne Stax, Siham Raijoul en Martijn Bink. De uitzending is live te zien op NPO 1 en begint om 10.45 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. NPO 1 is ook live te zien via Internet.

De middaguitzending is overal in de wereld live te volgen op BVN, de publieke televisiezender voor Nederlanders in het buitenland, via de satelliet en de online stream op www.bvn.tv/bvnlive. (niet in Nederland beschikbaar)

Avonduitzending

Het Broerenkerkplein is ook de plek waarvandaan Winfried Baijens de rechtstreekse avonduitzending presenteert. Met verschillende hoofdrolspelers blikt hij terug op de hoogtepunten van Koningsdag 2016. De uitzending begint om 19.00 uur op NPO 1. De avonduitzending wordt op BVN uitgezonden vanaf 19.45 uur Nederlandse tijd.

NPO Radio 1

Ook op NPO Radio 1 wordt rechtstreeks verslag gedaan van het koninklijk bezoek aan Zwolle door de NOS. In een extra uitzending vanuit de Hanzestad (van 09.30 tot 14.00 uur) werkt de NOS samen met de KRO-NCRV en de EO. Alle activiteiten worden door drie verslaggevers op de voet gevolgd en met kenners wordt aan tafel doorgepraat over het programma en het bezoek. De presentatie is tussen 09.30 en 12.00 uur in handen van Ghislaine Plag (KRO-NCRV) en Jeroen Snel (EO). Van 12.00 tot 14.00 uur wordt Jeroen Snel – die vooral optreedt als duider – vergezeld van Simone Weimans (NOS). NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.