Uitreiking ‘Four Freedoms Awards’ live bij Omroep Zeeland en NPO

De regionale omroep Omroep Zeeland en de NPO doen vandaag uitgebreid verslag van de uitreiking van de Four Freedom Awards in Middelburg.

Vier vrijheden

De Four Freedoms Awards worden sinds 1982 ieder jaar uitgereikt aan mensen die zich – soms met gevaar voor eigen leven – op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de vrijheid van anderen. De awards zijn gebaseerd op de vier vrijheden van president Franklin D. Roosevelt, zoals hij ze geformuleerd heeft in zijn State of the Union in 1941. De voorouders van Roosevelt hadden Zeeuwse roots. Daarom worden de Four Freedoms Awards in oneven jaren uitgereikt in New York en in even jaren in Middelburg.

Angela Merkel

De Syrische Mazen Darwish ontvangt vandaag de award voor vrijheid van meningsuiting. De award voor vrijheid van godsdienst gaat naar de drie geestelijken Dieudonné Nzapalainga, Omar Kobine Layama en Nicolas Guérékoyame-Gbangou uit de Centraal Afrikaanse Republiek. Daarnaast krijgt de Congolese gynaecoloog Denis Mukwege de award voor de vrijwaring van gebrek en Human Rights Watch de award voor vrijwaring van vrees. Angela Merkel ontvangt de International Four Freedoms Award.

NPO

De NOS zendt de uitreiking van de awards live uit op NPO 1 vanaf 12.10 uur. Een samenvatting is vanavond te zien op NPO 2 rond 19.25 uur.

Extra uitzendingen Omroep Zeeland

ia de radio-uitzendingen en de website houden verslaggevers de luisteraars op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Four Freedoms Awards. Vanaf 11.40 uur kan je via www.omroepzeeland.nl/ffa kijken naar de ceremonie. Om 12.10 uur zendt Omroep Zeeland op tv een speciale uitzending van de NOS rondom de FFA’s uit. Donderdagavond zendt Omroep Zeeland vanaf 17.15 uur, na Zeeland Nu, een uitgebreide samenvatting van de ceremonie uit.

Omroep Zeeland is met haar radiozender in Zeeland te ontvangen via FM, DAB+ en landelijk via alle (digitale) radiopakketten. Omroep Zeeland is wereldwijd te beluisteren via Internet.

Tweets

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.