Uitzendingen Olympic Channel vanaf augustus op Eurosport

Eurosport start per 2 augustus met het uitzenden van Olympic Channel-vensters. Dit maakte Eurosport-eigenaar Discovery Communications bekend. Olympic Channel startte in augustus 2016 op internet met als doel de Olympische Spelen continue te promoten en is door het Internationaal Olympisch Comite opgezet.

Specials

Eurosport zal de 60 minuten specials alsmede korte video content uitzenden. Ook zal de sportzender jaarlijks een Olympische themaweek uitzenden met non stop Olympische programma’s. Het partnership tussen de sportzender is voor 50 gebieden in Europa en daarbuiten van kracht waaronder Nederland.

Olympische programmering van Olympic Channel voor Eurosport zal behalve op de tv-zenders van de sportzender ook via Eurosport Player en op internet beschikbaar komen. De website van Olympic Channel vind je hier. De televisiezender heeft ook een eigen Youtube-kanaal.

2018

Eurosport gaat samen met de NOS de Olympische Spelen van PyeongChang in 2018 en Tokio in 2020 uitzenden. Discovery Networks Benelux en de NOS hebben daarvoor vorig jaar een televisie- en multi-platform overeenkomst getekend voor het uitzenden van de Olympische Spelen in Nederland. Dit houdt in dat de omroep een sub- licentieovereenkomst heeft voor de audiovisuele- en radio rechten voor de Olympische Spelen van 2018 en 2020.

Sociale media: