Ultra HD-zender NASA TV te zien bij kabelaar SKV

Kabelaar SKV uit Veendam geeft sinds zaterdag de Ultra HD-zender NASA TV UHD door via haar kabelnet. De kabelaar heeft daarmee naar eigen zeggen een primeur in Nederland. “Wij zijn de eerste en enige provider in Nederland die deze zender per direct aan zijn abonnees doorgeeft.“, aldus de Stichting Kabelnet Veendam.

Ultra HD

NASA TV UHD (NTV-4) zendt 24 uur per dag beelden vanuit de ruimte. Programma’s over ons planetaire stelsel en het heelal. Het laat zien hoe het leven van een astronaut in de ISS uit ziet inclusief ruimtewandelingen.

Daarnaast geeft de televisiezender een overzicht van de technische ontwikkelingen bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie en worden lanceringen van raketten uitgebreid in beeld gebracht. Al deze beelden worden uitgezonden in Ultra HD-kwaliteit.

Demokanaal

De televisiezender NASA TV UHD is bij SKV te zien op het UHD Demokanaal op kanaal 888. Een geschikte Ultra HD-televisie is noodzakelijk om de zender te kunnen bekijken.

Eutelsat

Liefhebbers van ruimtevaart die buiten Veendam worden maar wel beschikken over satellietontvangst kunnen de televisiezender NASA UHD TV sinds deze week ook ontvangen via de Eutelsat (13 graden oost). Daar is naast de Ultra HD-versie van NASA TV ook de HD-versie van de televisiezender (NTV3) gratis te bekijken.

Internet

NASA TV zelf is ook te bekijken via Internet. Hiervoor kan de liefhebber terecht op de eigen website van NASA TV of via Youtube.