Unity FM/TV blijft lokale omroep Leiden

lokaleomroepOmroep Holland Centraal (Unity FM / TV) blijft de publieke lokale omroep voor de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. NENS wordt de lokale omroep voor de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. 

 

Dit heeft het Commissariaat voor de Media dinsdag besloten. Momenteel is Unity FM/TV ook de lokale omroep voor de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen.  De gemeenteraden van Teylingen, Lisse en Hillegom hadden eerder al gekozen voor Nens als hun nieuwe, lokale omroep. Dit besluit heeft het Commissariaat overgenomen. NENS is al de lokale omroep voor de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout.  

Voor Leiden en omgeving waren er twee partijen in de race: Stichting Lorelei/Sleutelstad FM en de huidige lokale omroep: Omroep Holland Centraal (Unity FM / TV).  Het Commissariaat voor de Media heeft na lang beraad besloten dat de huidige vergunninghouder, Omroep Holland Centraal (Unity FM / TV), ook de komende vijf jaar de uitzendingen voor Leiden, Oegstgeest en Zoeterwoude mag verzorgen.