UPC en Eurosport brengen ontknoping Roland Garros in 3D

upcIn samenwerking met televisieaanbieder UPC brengt sportzender Eurosport rechtstreeks Roland Garros vanaf de halve finales in 3D naar de Nederlandse huiskamers. De wedstrijden zijn te zien op UPC’s digitale kanaal 14. Dit bericht de kabelaar UPC in een persbericht.

 

Vorig jaar was Roland Garros al driedimensionaal te zien bij een flink aantal Panasonic verkooppunten, en nu is dus de consument aan de beurt. Eurosport’s streven naar de ‘ultieme sportbeleving’ komt zo een flinke stap dichterbij. Belangrijk voor de perceptie van 3D tv, waarin sport een leidende rol heeft.

Danny Menken, Managing Director van Eurosport Benelux: “Eurosport streeft naar de best mogelijke kijkervaring. Deze stap is dus logisch, want 3D-kijkers zijn gevoelsmatig live bij de actie aanwezig. Die beleving past ook perfect bij onze merkidentiteit, waarin emotie centraal staat. We brengen de kijkers naar het hart van de actie.”

Ivo Lochtman, VP Video Content bij UPC: “We willen graag bijdragen aan de groei van 3D TV in Nederland. Daarom zijn wij blij dat we samen met Eurosport onze klanten deze revolutionaire kijkervaring kunnen bieden. We voegen letterlijk een extra dimensie toe aan de kijkbeleving van onze klanten.”

Om 3D te kunnen kijken, is een UPC HDTV abonnement en een 3D TV nodig. Roland Garros wordt gespeeld tot en met 5 juni en, zoals gebruikelijk, zenden Eurosport (ook te ontvangen in HD) en Eurosport 2 het toernooi in z’n geheel live uit. Bij de 3D uitzendingen gaat het om de halve finales en de finales. (Persbericht UPC)