Vahon FM met meer vermogen op middengolf

vahonam_1De testuitzendingen van Vahon FM via de middengolffrequentie 1557 kHz worden sinds woensdagmiddag uitgezonden met een hoger vermogen. In plaats van 20 watt wordt er nu met een vermogen van 400 watt uitgezonden.

De Haagse Hindoestaanse radiozender Vahon FM is sinds zaterdag gestart met proefuitzendingen op de 1557 kHz. In eerste instantatie werd er 24 uur per dag uitgezonden met een vermogen van 20 watt. Sinds woensdag maakt Vahon FM gebruik van een reserve middengolfzender van de commerciĆ«le radiozender Radio Waddenzee. Hierdoor kan er nu worden uitgezonden met een vermogen van 400 watt De uitzendingen zijn 24 uur per dag te horen op de middengolffrequentie 1557 kHz. In de avonduren kan de ontvangst verslechteren doordat zenders buiten Nederland dan zorgen voor storing op het signaal. 

VERON
Vahon FM is in afwachting op de definitieve middengolfzender. Deze is momenteel in bestelling bij de leverancier.  Vahon FM maakt voor haar middengolfuitzendingen gebruik van de expertise van enkele medewerkers van de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland). 

Ontvangstrapporten
Komende zondagavond is vanaf 20 uur het radioprogramma Hollands Palet te horen op Vahon FM via de 1557 kHz. In dit programma is er naast veel aandacht voor muziek uit Nederland en Vlaanderen ook aandacht voor de start van de middengolfuitzendingen van Vahon FM. Luisteraars kunnen zondag tussen 20.00 en 21.00 uur ontvangstrapporten melden in dit radioprogramma. Het programma wordt gemaakt door Ger Kruger en Wim Zonderland.  Meer informatie hierover vind je via: http://www.hollandspalet.nl/

vahon