Vahon FM op vol vermogen op middengolf

vahonam_6Sinds dinsdagavond 22.00 uur zendt de Haagse Hindoestaanse radiozender Vahon FM uit met een vermogen van 1 KiloWatt op de middengolffrequentie 1557 kHz. 

Sinds vorige week woensdag werd er al uitgezonden met een vermogen van 400 watt vanuit de opgebouwde zendinstallatie nabij Leidschendam-Voorburg. Hiervoor werd gebruik gemaakt van een reservezender van de commerciĆ«le radiozender Radio Waddenzee. Sinds dinsdagavond beschikt Vahon FM over haar eigen nieuwe middengolfzender en wordt er uitgezonden met het definitieve vermogen van 1 KiloWatt. Vrijwilligers van de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland) hebben Vahon FM geholpen met het opbouwen van de zendinstallatie en het plaatsen van de zender.

Met het huidige vermogen op de middengolffrequentie 1557 kHz wil Vahon FM meer luisteraars trekken in de regio Den Haag, Voorheen was Vahon FM alleen te ontvangen via het analoge kabelnetwerk van Ziggo in de gemeente Den Haag en via Internet. Het ligt in de bedoeling dat de zender binnenkort verder gaat onder de naam Vahon Hindustani Radio. (MediaMagazine.nl)

vahonam_6

Display van de 1 KiloWatt Nautel AM-zender