Veel aandacht lokale en regionale media voor Vierdaagse

vierdaagseNiet alleen de landelijke media besteden veel aandacht aan de Nijmeegse Vierdaagse maar ook de regionale en lokale media.  Dinsdag 15 juli gaat de 98e editie van de Vierdaagse van start in Nijmegen. De festiviteiten voor de Vierdaagse beginnen al vandaag.

Omroep Gelderland
De regionale omroep Omroep Gelderland is uitgebreid aanwezig bij de Vierdaagse. De omroep zendt de intocht van de 98ste Vierdaagse op vrijdag 18 juli live uit op televisie. Dit signaal zal worden overgenomen door veel andere regionale omroepen. De presentatie is in handen van Harm Edens en Sonja Booms. Het commentaar wordt verzorgd door Corine van Dijk. Naast het live-verslag van de intocht, is er vanaf maandag 14 juli ook weer dagelijks een 4Daagse Journaal. Ook dat wordt gepresenteerd door Harm Edens.

Klasse FM en Radio 024
Speciaal voor de Nijmeegse Vierdaagse zijn er twee evenementenzenders te ontvangen in de regio Nijmegen: Klasse FM en Radio 024. Deze radiozenders zijn normaal alleen actief op Internet maar speciaal voor de Vierdaagse zijn de radiozenders ook in de ether te ontvangen. Klasse FM is te ontvangen via de 88.0 MHz en via Internet. Klasse FM staat vanaf vandaag tot en met 18 juli geheel in het teken van de Vierdaagse en is ook aanwezig met een mobiele studio. Radio 024 is te ontvangen via de 99.5 MHz en Internet. Ieder uur brengt Radio 024 reportages, sfeerimpressies, interviews, muziek, spraakmakende programma-items en het actuele Vierdaagsenieuws.

4daagse radio- en televisie
Diverse lokale omroepen uit de regio Nijmegen werken samen in 4Daagse radio en 4Daagse televisie. 4Daagse radio is te ontvangen via diverse etherfrequenties in de regio Nijmegen. Daarnaast zendt 4Daagse radio uit via een evenementenfrequentie op 106.2 MHz. Alle frequenties zijn te vinden via: http://4daagseradio.nl/frequenties-radio/. De lokale omroep van Nijmegen, N1, zendt een eigen programma uit. 4Daagse Radio is ook te ontvangen via Internet.

4DaagseTV zendt uit via diverse lokale kabelnetwerken en is landelijk te ontvangen via het digitaal pakket van kabelaars UPC (vanaf maandag 14 juli op kanaal 15) en CaiWay (kanaal 14). Voor 4DaagseTV wordt er wel samengewerkt met de lokale omroep van Nijmegen: N1TV. 4DaagseTV is ook wereldwijd te ontvangen via Internet.