Veel aandacht Nederlands Film Festival bij PO

npoDe VPRO en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zijn gezamenlijk hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival (NFF). De publieke omroep besteedt veel aandacht aan de Nederlandse film tijdens het NFF.

Naast de live uitzending op Nederland 1 van het Gala van de Nederlandse Film op 5 oktober, verzorgt de VPRO op Cinema.nl dagelijks reportages rechtstreeks vanaf het festival. Op Nederland 2 zendt de VPRO op 26 september en 3 oktober NFF Special uit, waarin Daphne Bunskoek op verschillende locaties met acteurs en regisseurs praat over onder meer nieuwe films die tijdens het festival in première gaan.

In Cinema De Jong brengt Wilfried de Jong vrijdag 28 september op Nederland 2 een gevarieerde filmavond vol films, scènes en acteergeweld van de beste acteurs en actrices uit de Benelux en gaat met hen in op het vak, de liefde voor het spel, wat hun inspireert én de technieken. Bij de publieke omroep staat de hele maand september in het teken van de Nederlandse film. Met als start op vrijdag 7 september de televisie première van Tirza bekroond in 2010 met twee Gouden Kalveren.

Ook dit jaar besteedt Cultura24, hét digitale themakanaal voor kunst en cultuur, ruimschoots aandacht aan het Nederlands Film Festival. Van 29 september t/m 5 oktober kijkt u iedere avond vanaf 20.00 naar het beste van het grootste filmevenement van Nederland.
Met op zaterdag 29 september de speelfilm Nynke, winnaar van een Gouden Kalf in 2001 én met Jeroens Willems – eregast van deze editie van het festival – in de hoofdrol. Op maandag 1 oktober kijkt u de hele avond naar films met Willems. Dinsdag 2 oktober staat geheel in het teken van eerdere films die zijn bekroond met de prestigieuze prijs, zoals Finnemans, Vast en De maan is kapot. Vrijdag sluit Cultura24 de NFF-week groots af met de LIVE-uitzending van het Gala van de Nederlandse film 2012.

De VPRO en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zijn gezamenlijk hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival (NFF). De NPO is al jaren partner van het festival. De VPRO doet sinds 2007 verslag van het festival op televisie, radio en internet. NPO en VPRO zijn voor twee jaar een contract aangegaan met het filmfestival.