Veel aandacht voor Wereldhavendagen Rotterdam op radio en tv

Dit weekeinde vinden in Rotterdam de Wereldhavendagen plaats. Het evenement is uitgebreid te volgen op radio en televisie.

41e editie

De Wereldhavendagen is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland, de vorige editie in 2017 trok maar liefst 430.000 bezoekers. Tijdens dit weekeinde geeft de Rotterdamse haven een uniek kijkje achter de schermen van de grootste haven van Europa, waarbij vele activiteiten en demonstraties te beleven zijn en er excursies naar uiteenlopende havenbedrijven te maken zijn. Tijdens het havenfestival zal bovendien een groot aantal bijzondere boten te zien zijn.

De Wereldhavendagen sluiten traditiegetrouw het festivalseizoen van Rotterdam zaterdagavond met een spectaculaire vuurwerkshow. Dit jaar wordt al weer de 41e editie gehouden. Het evenement is uitgebreid te volgen op radio en televisie.

RTV Rijnmond

De regionale omroep RTV Rijnmond besteedt uitgebreid aandacht aan het evenement. Het radioprogramma Rijnmond Nu wordt op vrijdag 7 september van 16.00 uur tot 19.00 uur live uitgezonden vanuit de haven

Ook op zaterdag en zondag zijn de verslaggevers van RTV Rijnmond in de haven te vinden. Zij maken onder meer extra uitzendingen op TV die vanaf 17.00 uur te zien zijn. Radio Rijnmond zendt op zaterdagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur een speciale uitzending uit: presentator Erik Lemmers verplaats zich per boot door de haven om op de live verslag te doen van alle activiteiten in de haven.

Nacht van de Kaap

Tussen 20.00 en 24.00 uur staat de radioprogrammering geheel in het teken van de Nacht van de Kaap: Chantal Quak en Roland Vonk presenteren dit programma met speciale aandacht voor Ode aan de Nacht. Ode aan de Nacht is een concert waarbij het roemruchte nachtleven van het oude Katendrecht centraal staat. Op de website van de omroep of in de RTV Rijnmond App zijn alle artikelen en de volledige berichtgeving te vinden.

OPEN Rotterdam

Ook lokale omroep OPEN Rotterdam besteedt aandacht aan het evenement. “Op vrijdag en zaterdag houden wij een liveblog bij, met updates rondom de activiteiten die plaatsvinden. Ook lopen onze reporters weer rond op het festival, om het laatste nieuws naar jou toe te brengen! Op zaterdag, 8 september om 20.00 uur, hebben zenden wij een compilatie uit van onze mooiste beelden.“, aldus de omroep.

Wereldstad

Ook middengolfzender Wereldstad uit Rotterdam doet live-verslag van het evenement met extra uitzendingen. De radiozender is in Rotterdam te ontvangen van de middengolffrequenties 828 kHz en 1485 kHz en wereldwijd via Internet.

Sociale media: