Veel aandacht voor Zeezender-geschiedenis op radio en tv

radioluisterenDeze maand staat de ‘zeezender-geschiedenis’ in de schijnwerpers bij diverse radio- en televisiezenders. Het is deze maand 40 jaar geleden dat zeezenders als Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal het zwijgen werd opgelegd. Diverse radio en televisieprogramma’s besteden hier aandacht aan.

Themazender 192TV heeft de maand augustus omgedoopt tot ‘Zeezender-maand‘ en zendt diverse specials uit over de zeezender-geschiedenis. De televisiezender sluit de maand af op 31 augustus met een groot muziekevenement in Ahoy onder de titel ‘The Day the Music Died’.

Ook de publieke themazender KX Radio besteedt in de maand augustus veel aandacht aan he zeezender-tijdperk en zendt elke zondagmiddag een hitlijst uit van de jaren 1970 tot en met 1974

Ook de publieke radiozenders Radio 1 en Radio 5 Nostaligia besteden aandacht aan de zeezenders deze maand. Op zondag 31 augustus presenteert oud-Veronica DJ Tineke de Nooij samen met Govert van Brakel het programma ‘De Perstribune’ op Radio 1 tussen 12.15 en 14.00 uur dat ook geheel in het teken staat van de zeezenders.

In de week van 25 tot en met 29 augustus zal Tineke de Nooij vanaf het voormalige zendschipt van Radio Veronica, De Norderney, uitzenden met haar programma TinekeShow op Radio 5 Nostalgia.De Nooij ontvangt in TinekeShow deejays van de zeezenders Mi Amigo, Radio Caroline, Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal. Zo zullen onder andere Ruud Hendriks, Bart van Leeuwen, Ad Roland, Will Luikinga en Ferry Maat aanschuiven. Op zondag 31 augustus is oud-Veronica coryfee Lex Harding in De Perstribune de speciale gast. De Nooij presenteert van maandag 25 t/m vrijdag 29 augustus tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma op Radio 5.

RockArt brengt geschiedenis Veronica op dvd
Museum RockArt in Hoek van Holland heeft een dvd gemaakt van de geschiedenis van de studio van Radio Veronica. In de documentaire komt de crew van destijds aan het woord over het reilen en zeilen aan boord van het schip de Norderney. Ook wordt getoond hoe de restauratie van de studio in z’n werk is gegaan. De studio wordt op vrijdag 29 augustus, Veronica Dag, om 14.00 uur onthuld.