Aanslagen in Parijs: Extra nieuwsuitzendingen NOS Journaal en RTL Nieuws

Bij aanslagen in Parijs zijn vrijdagavond meer dan 120 doden en 180 gewonden gevallen. Er zijn extra nieuwsuitzendingen op NPO 1, RTL 4, RTL Z, NPO Radio 1 en BNR Nieuwsradio.

Zeven plekken in Parijs

Volgens de politie in Parijs hebben er op zeven verschillende plaatsen schietpartijen en explosies plaatsgevonden, waaronder bij het Louvre en bij het voetbalstadion Stade de France in buitenwijk Saint-Denis. De politie spreekt van twee zelfmoordaanvallen en acht terroristen.  President Hollande heeft de noodtoestand uitgeroepen in heel Frankrijk. De grenzen zijn gesloten. De Franse politie adviseert Parijzenaars om binnen te blijven, tenzij ze echt naar buiten moeten.

NOS Journaal

Het NOS Journaal brengt een extra uitzending op NPO 1. Via het Twitter-kanaal van de NPO wordt de kijker op de hoogte gehouden van de extra uitzendingen. De extra uitzendingen zijn ook te volgen via Internet.

RTL 4 en RTL Z

RTL 4 en RTL Z brengen gezamenlijk extra nieuwsuitzendingen naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs. RTL Z brengt een liveblog van het nieuws uit Parijs en er is een livestream van RTL Z in de lucht in verband met de gebeurtenissen in Parijs.

NPO Radio 1

Nieuwszender NPO Radio 1 zendt uit met een aangepaste programmering in verband met de gebeurtenissen in Parijs. “Vanwege de aanslagen in Parijs is de programmering van NPO Radio 1 aangepast. Ook de inhoud van De Taalstaat is aangepast. Tijdens de uitzending is Lara Rense (NOS Radio 1 Journaal) in de studio en wordt u op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws middels updates van de NOS.”, aldus de nieuwszender op haar website. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

BNR Nieuwsradio

De nieuwszender BNR  Nieuwsradio deed vanaf twaalf uur vannacht een uur lang rechtstreeks verslag van de gebeurtenissen, met bijdragen van onder meer Bernard Hammelburg, Stefan de Vries, Glenn Schoen en Reinout van Wagtendonk. Zaterdag om 09:00 uur is de extra uitzending rondom de gebeurtenissen in Parijs hervat. De uitzending wordt gepresenteerd door Annette van Soest. BNR Nieuwsradio is te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Aangepaste programmering

Diverse radiozenders hebben hun programmering en muziekkeuze vandaag aangepast in verband met de gebeurtenissen in Parijs. Zo is de inhoud van de programma’s ‘Grand Café Kranenbarg’  en ‘Spijkers met Koppen’ op NPO Radio 2 vandaag aangepast in verband met de aanslagen. Daarnaast is de muziekkeuze van diverse radiozenders vandaag aangepast.

Internationale nieuwszenders

Daarnaast brengen de nieuwszenders als CNN, BBC World en Euronews (livestream) het laatste nieuws uit Parijs. De Franse televisiezender TV5 Monde Europe zendt grotendeels de programmering aan van de Franse publieke televisiezender France 2. Daarnaast zijn de Franse televisiezenders BFM TV, I>Tele, France TV Info en France 24 te ontvangen via het Internet. De zender France 24 beschikt ook over een Engelstalige editie.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.