Veel innovatie bij nieuwszender BNR Nieuwsradio

BNR Nieuwsradio bestaat 20 jaar en staat beslist niet stil qua technische innovatie. Zo introduceerde de jarige radiozender vorige week een betaversie van SMART Radio.

Beta

Deze technologie van SMART Radio is geïntegreerd in de bestaande app en stelt de gebruiker in staat een persoonlijke playlist te maken op basis van interesses. De fragmenten worden volledig automatisch via de laatste ML- en AI-technieken samengesteld en vloeiend achter elkaar afgespeeld. De vernieuwde app is nu als bèta te downloaden, voorlopig alleen op Android.

Je kunt het testprogramma op elk gewenst moment verlaten. En je kunt ook overschakelen naar de openbare versie van de app. Verwijder daarvoor eerst de testversie en installeer dan de openbare versie via Google Play. Ook hier kan het enkele uren duren voordat je de openbare versie van de app weer kunt downloaden.” Meer informatie hierover vind je hier.

Subsidie

BNR kreeg vorig jaar subsidie van het Digital News Innovation Fund (DNI) van Google. Het DNI steunt goede ideeën om media digitaler te maken en beter op de toekomst voor te bereiden. Met de subsidie en in samenwerking met Zoom Media en BrainCreators bouwde BNR Nieuwsradio het eigen algoritme.

Spitsbrekers

Daarnaast wil BNR Nieuwsradio tijdens de Mobility Week, die deze week plaatsvindt, proberen het fileprobleem op te lossen. BNR Nieuwsradio gaat tijdens de Mobility Week van start met de nieuwe competitie Spitsbrekers. Doel van deze competitie, online en op de zender, is samen met ondernemingen een bijdrage te leveren aan de vermindering van files in Nederland. Partners van Spitsbrekers zijn, ALD Automotive, ANWB Zakelijk en MoveMove.

Spitsbrekers is elke donderdag te beluisteren tijdens Spitsuur op BNR Nieuwsradio om 17.20 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Spitsbrekers.