“Veel luisteraars Radio 538 op zoek naar andere radiozender”

Veel luisteraars van Radio 538 gaan op zoek naar een andere radiozender nu Edwin Evers gestopt is met zijn ochtendshow ‘Evers Staat Op’. Dit blijkt uit een poll op de website van het Algemeen Dagblad.

Afscheid

Na 21 jaar nam het team van ‘Evers Staat Op’ op vrijdag 21 december jl. afscheid van de populaire ochtendshow. Het programma ‘Evers Staat Op’ startte op 1 januari 1998 bij 3FM en in april 2000 maakte Edwin Evers de overstap naar Radio 538. De verdiensten van Evers als radiomaker werden door de jaren heen bekroond met de allereerste Gouden RadioRing in 2006, voor zijn hele oeuvre kreeg hij in 2014 de Marconi Oeuvre Award en onlangs ontving Edwin de Gouden Harp.

Frank Dane

Frank Dane zal vanaf 2 januari aanstaande het stokje van Evers overnemen. ‘De 538 Ochtendshow met Frank Dane’ start op woensdag 2 januari om 06:00 uur. Vanaf dat moment gaat ook de nieuwe programmering in van de radiozender.

Poll

Niet alle luisteraars van Edwin Evers zullen echter ook de ochtendshow van Frank Dane gaan beluisteren aldus een poll op de website van het Algemeen Dagblad. Bijna 29.000 mensen namen deel aan een poll op de website van het AD met de vraag: Blijf jij na het vertrek van Evers naar 538 luisteren?

Slechts 37 procent koos voor de optie ‘Ja, Frank Dane is een waardige opvolger’. Liefst 63 procent denkt daar anders over: ‘Nee, ik stap over naar een andere radiozender’.

Radio 10

Eerder al gaven analisten aan dat het vertrek van Edwin Evers kan zorgen voor een verschuiving qua marktaandelen in de luistercijfers. Voor Radio 538 biedt dit overigens ook kansen om zich te verjongen. Edwin Evers trok met zijn ochtendshow een relatief ouder publiek. Analisten denken dat in 2019 Radio 10 wel eens kan doorgroeien tot de best beluisterde zender van Nederland.